Vernieuwde Rabo Wallet-app laat je overal met je smartphone betalen

Thomas Haenen
9 november 2017, 18:55
1 min leestijd
Vernieuwde Rabo Wallet-app laat je overal met je smartphone betalen

Vrijwel alle klanten van de Rabobank kunnen vanaf vandaag mobiel betalen met hun Android-smartphone. Een update breidt ondersteuning voor de feature fors uit.

Lees verder na de advertentie.

Rabo Wallet-update maakt app voor iedereen beschikbaar

Voorheen zaten er nogal wat haken en ogen aan het gebruik van de Rabo Wallet-app. De dienst werkte slechts op een handjevol Android-smartphones, vooral dure toestellen van grote fabrikanten. Tevens was een speciale nfc-simkaart vereist, die je alleen bij een aantal providers kon krijgen. Die vereisten zijn nu geschrapt, waardoor een groot aantal Rabobank-klanten vanaf vandaag gemakkelijk mobiel betaalt.

Rabo Wallet-gebruikers hebben nu alleen nog een smartphone nodig met nfc-ondersteuning, die loopt op Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer. Vrijwel alle toestellen die in de afgelopen twee jaar zijn verschenen, voldoen aan die eisen. Na installatie kun je direct contactloos betalen met je mobiele telefoon. Daarmee volgt de bank onder andere het voorbeeld van de ABN Amro en ING Bank, waar mobiel betalen al langer op de meeste smartphones wordt ondersteund.

Klantenkaarten en mobiel parkeren

De Rabo Wallet-app beschikt daarnaast over enkele extra functies. Zo kun je je klantenkaarten inscannen, waarna je in de winkel alleen de app laat zien. In theorie hoopt de Rabobank hiermee niet alleen je betaalpas overbodig te maken, maar ook alle andere passen in je portemonnee.

De app heeft tevens ondersteuning voor mobiel parkeren. Voeg je kenteken toe, zet de zonecode erbij, en je kunt gemakkelijk een parkeertransactie starten zonder de betaalpaal op te zoeken. Deze functie is nog niet overal in Nederland beschikbaar.

Rabo Wallet voor Android downloaden

De Rabo Wallet-update downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De eerste zes maanden is het gebruik van de Rabo Wallet voor mobiel betalen gratis, daarna betaal je 50 cent per maand.

Download Rabo Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu