Rabobank brengt Android-app voor mobiel betalen uit

Redactie
11 februari 2015, 15:11
2 min leestijd
Rabobank brengt Android-app voor mobiel betalen uit

Met de Rabo Wallet van de Rabobank kunnen klanten mobiel betalen via de nfc-chip van hun smartphone. Vooralsnog  ondersteunt de app nog maar enkele toestellen van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Veel winkels worden voorzien van een nieuw pinapparaat met nfc-betaaloptie. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld met een nfc-pas kunt pinnen door ‘m alleen tegen het betaalapparaat te houden.

De Rabo Wallet-app biedt hetzelfde als deze passen, maar integreert jouw pas in een app zodat je het pasje niet meer bij je hoeft te hebben. Betalingen onder de 25 euro kunnen zonder pincode worden afgerekend, voor hogere bedragen is het nog steeds nodig om de pincode in te voeren.

Rabo Wallet: wat kun je ermee?

Vooralsnog werkt Rabo Wallet alleen met de Galaxy S4 en Galaxy Note 3, maar Rabobank is druk bezig om de app ook voor meerdere apparaten met een nfc-chip beschikbaar te maken. Betalen is echter niet de enige functie die de app heeft. Het is met Rabo Wallet ook mogelijk om je huidige saldo te bekijken en klantkaarten in te scannen, zoals je pas voor de Albert Heijn. Deze wordt vervolgens op het scherm getoond, waarna de betreffende winkel ‘m kan scannen.

“De Rabobank realiseert zich dat niet alle klanten direct gebruik kunnen maken van de Rabo Wallet”, aldus Jeroen Verrijdt van de Rabobank. “Toch brengen we de digitale portemonnee nu op de markt, omdat we ervan overtuigd zijn dat mobiel betalen de toekomst is. We beginnen met deze twee populaire toestellen en breiden de Rabo Wallet zo snel mogelijk uit tot een volwaardige digitale portemonnee voor zoveel mogelijk van onze klanten.”

Rabo Wallet in beeld

https://www.youtube.com/watch?v=RIp9kXHPFwE

Download Rabo Wallet

Rabo Wallet is gratis in Google Play te downloaden voor geselecteerde apparaten met Android-versie 4.3 en hoger.

Download Rabo Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu