Radio.be voor Android bevat 82 Belgische radiozenders

Redactie
22 maart 2010, 18:25
1 min leestijd
Radio.be voor Android bevat 82 Belgische radiozenders
radio.be

Belgische radioliefhebbers kunnen vanaf nu afstemmen op Radio.be, de eerste Android-applicatie van ontwikkelaar MobileWeb.be. Deze applicatie geeft toegang tot de bekende radiozenders, 82 in totaal. Kies uit Q-music, MNM, Studio Brussel, TopRadio, NRJ, Fun Radio, BelRTL, Radio Contact, Nostalgie, VivaCite, Classic 21, Pure FM en tientallen andere. Je kunt de muziek over Wi-Fi streamen in hoge kwaliteit of via EDGE/3G met een lagere bitrate.

Van diverse radiozenders kun je ook on-demand de radioprogramma’s opvragen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de radioshows van Classic21, Klara, La Premiere, MNM, Musiq`3, Pure FM, Radio 1, Radio 2, Radio Vlaanderen Internationaal, Studio Brussel, VivaCité.

Lees verder na de advertentie.

radio be

De applicatie heeft bovenin vier knoppen: Stations voor het opzoeken van de beschikbare stations, Browse om gericht naar een bepaald station te zoeken, On-demand voor het later terugluisteren van radioshows en Favorites voor het snel starten van je favoriete radiozenders. Bij sommige stations kun je ook live meekijken via de webcams in de studio. Je kunt in de applicatie de zenders sorteren op regio, merk of alfabetisch. Tijdens het luisteren naar de radio kun je zien wat de huidige artiest is en de songtitel, voorzien van een albumhoes.

Ondanks het feit dat er 82 zenders zijn meegeleverd, kan het voorkomen dat jouw favoriete zender toch nog ontbreekt. Dat komt omdat ze in een formaat uitzenden, dat nog niet door de applicatie of nog niet door het Android-besturingssysteem wordt ondersteund. In de volgende versie wordt daaraan gewerkt.
Downloaden: in de Android Market of door het scannen van onderstaande QR-code. De applicatie is gratis.

Meer info: Radio.be

Categorie: Multimedia
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's