De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Radon: stuur linkjes naar elkaar via ultrasoon geluid

Erwin Vogelaar
25 april 2016, 19:21
2 min leestijd
Radon: stuur linkjes naar elkaar via ultrasoon geluid

Drie keer Radon wat er met deze app mogelijk is. Linkjes naar elkaar sturen via ultrasoon geluid. Alsof je een vleermuis bent!

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Radon

We hebben al een hele hoop manieren om links naar elkaar te sturen. Het kan bijvoorbeeld via een tekstberichtje, nfc of het scannen van een qr-code. Is er nog behoefte aan een nieuwe manier? Wel als we net kunnen doen alsof we Batman zijn en we links sturen met ultrasoon geluid. Hiervoor hoef je de toestellen niet te koppelen en je hoeft zelfs geen gegevens uit te wisselen. Het enige wat nodig is, is in dezelfde ruimte zitten en de app draaien.

Een link delen gaat via het normale deelscherm van Android. Je hoeft de Radon-app er dus niet voor te openen. Door Radon te kiezen in het deelscherm wordt de link uitgezonden. Hiervoor maakt de app gebruik van een combinatie van wifi, bluetooth en dus ultrasoon geluid. Om de link te ontvangen moeten anderen wel eerst de app openen, maar vervolgens komt de link direct binnen en wordt de browser automatisch geopend.

In principe kan iedereen de app dus laten draaien en onopgemerkt rondgestuurde linkjes ontvangen, maar omdat het ultrasone geluid maar een beperkt bereik heeft, blijven de linkjes wel in de ruimte waarin je het verzendt. De links kunnen direct naar meerdere apparaten verstuurd worden, mits ze de app hebben draaien op het moment van verzenden. We kunnen zeker situaties bedenken waarin dit de makkelijkste manier om naar een groep een bepaalde link te sturen, maar echt praktisch wordt het pas als de app massaal aanslaat.

Radon downloaden

Radon downloaden kan in Google Play  via onderstaande link. De app is gratis en vraagt om een kleine 1,9MB vrije ruimte. Je hebt daarnaast Android 4.0 nodig om de applicatie te draaien.

Download Radon in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu