De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Rainy Days: Google Maps meets BuienRadar

Wouter Nijsen
28 november 2009, 1:06
2 min leestijd
Rainy Days: Google Maps meets BuienRadar
Landelijk buien overzicht

Buienradar is in ons regenachtige kikkerlandje een veel geraadpleegde applicatie. Het is immers best handig om te weten of je een paraplu moet meenemen als je naar buitengaat. De werking van BuienRadar staat niet ter discussie, die is gewoon goed. Alleen het design zou wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Vooral als je topografische kennis niet er groot is kan het wel eens lastig zijn een bepaalde plaats op het schermpje van je Android-telefoon te vinden. Rainy Days ondervangt dit probleem door de standaard BuienRadar-kaart te vervangen door een afbeelding van Google Maps. Hierdoor gedraagt de weergave van Rainy Days zich precies zoals de Google Maps-applicatie dat doet. Je kunt kiezen voor de standaard zoomknoppen, of om te zoomen door op het scherm te tappen. Daarnaast is er de mogelijkheid te kiezen voor de normale Google Maps weergave, of voor de satellietweergave.

Rainy Days laadt snel, ondanks het feit dat de kaarten van Google Maps aanzienlijk meer detail hebben dan de standaard BuienRadar-kaart. Ook het inzoomen werkt snel en prettig, al moet je niet te ver willen inzoomen. Doordat de buienweergave, afkomstig van BuienRadar,  niet is aangepast op ver inzoomen zal de weergave hiervan erg blokkerig worden.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie:

Is Rainy Days daarmee het perfecte huwelijk? Bijna, de beide partners moeten nog wat aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. De weergave is prima in orde, het schort hem echter aan de details. De passerende buien zijn prima te zien, alleen is er geen tijdweergave. Hierdoor weet je niet of je naar beelden kijkt van buien die zijn geweest, of juist het komende uur nog te verwachten zijn. Een zeer welkome aanvulling zou de mogelijkheid zijn om de verwachting in te stellen voor bijvoorbeeld de komende twee of drie uur. Rainy Days is echter wel een applicatie om de komende tijd in de gaten te houden. Wellicht ontwikkelt het zich tot de must-have weerapplicatie voor Android.

Downloaden kan in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

  • Ontwikkelaar: Hugo Visser
  • Applicatie: Rainy Days
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 20kB
  • Cijfer: 6,5

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu