De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Archive All The Things: lekker zippen en rarren met officiële RAR Android-app

Redactie
5 maart 2014, 14:20
1 min leestijd
Archive All The Things: lekker zippen en rarren met officiële RAR Android-app
rarandroid

De officiële RAR Android-app is gearriveerd in Google Play. De app, gemaakt door RARLAB, laat je gemakkelijk en snel bestanden rarren en zippen, om zo de bestandsgrootte te comprimeren en meer data op je toestel vrij te maken. Ook is het mogelijk om bestanden uit te pakken: de extensies RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO en ARJ worden allemaal ondersteund. Het is natuurlijk ook mogelijk om bestanden aan een dergelijke bestanden toe te voegen.

De app houdt zich aan het de designregels van Android, maar de interface is niet bepaald prachtig. Zo kleurt de RAR Android-app voornamelijk zwart (er is een licht thema beschikbaar) met grote iconen en grijze knoppen. Maar hé, het werk en de werking is zeer stabiel.

Lees verder na de advertentie.

RAR Android-app

De mogelijkheden van de app zijn vrij uitgebreid. Zo kun je beschadigde bestanden repareren, je toestel benchmarken en een bestand van encryptie voorzien. Laatstgenoemde is handig als je bestanden beveiligd wil versturen. Ook is het mogelijk om verschillende processorkernen te gebruiken om een bestand te comprimeren. Hierdoor gaat de compressie sneller.

De Android-app biedt een overzicht van je opslagruimte waar je doorheen kunt navigeren. Je kunt bepalen waar je bestanden wilt uitpakken en opslaan, en via de extra opties kun je nog meer acties selecteren. Denk bijvoorbeeld aan een wachtwoord voor een bestand die je via de extra opties kunt instellen.

Download

De RAR Android-app is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: RAR for Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu