De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gameklassieker Rayman Classic is vandaag gratis voor Android

Rutger Otto
24 november 2016, 19:09
2 min leestijd
Gameklassieker Rayman Classic is vandaag gratis voor Android

De gameklassieker Rayman Classic is vandaag gratis te downloaden op je Android-toestel. Wees er snel bij, want hoe lang de actie duurt, is op dit moment niet duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Rayman Classic gratis

Game-uitgever Ubisoft viert in 2016 zijn 30-jarige bestaan. Op de website staat nu een adventkalender, waar je de komende maand elke dag een nieuwe verrassing kunt verwachten. Dat zal volgens deze Reddit-pagina niet elke dag een game zijn, maar Ubisoft opent de maand wel met een spel. Het betreft Rayman Classic, die je nu gratis voor Android kunt downloaden.

De eerste Rayman-game kwam in 1995 uit en vorig jaar verscheen ter ere van zijn 20-jarige bestaan een nieuwe uitgave van de klassieker op mobiele apparaten. De app kost normaal gesproken een paar euro, maar nu kun je hem gratis spelen. Onbekend is of hij morgen alweer geld kost, dus wil je het proberen, download ‘m dan voor de zekerheid vandaag nog.

Pittig maar vermakelijk

Opvallend is dat Rayman Classic er, ondanks zijn leeftijd, nog prima uitziet op de smartphone dankzij de kleurrijke, uitnodigende werelden. Bereid je voor op een nostalgische trip als je Rayman vroeger hebt gespeeld. Wel bestuur je het poppetje zonder ledematen nu met virtuele knoppen en dat wil nog wel eens resulteren in een snelle dood als je niet nauwkeurig genoeg handelt. Dat gebeurt gegarandeerd, door lastige vijanden en kleine platformen met moeilijke sprongen. Het spel is behoorlijk pittig. ook dat is onveranderd. Hou er rekening mee dat je soms stukken opnieuw moet spelen, want checkpoints zijn er niet in overvloede.

Download Rayman Classic

Rayman Classic zal voor velen nostalgie zijn, dankzij de graphics en de muziek, maar is ook voor nieuwkomers het proberen waard. Wil je toch mooiere graphics en snellere gameplay, kijk dan eens naar de andere Rayman-games die speciaal voor de smartphone werden gemaakt, zoals Rayman Jungle Run en Rayman Fiesta Run. Die kosten allebei geld.

Download Rayman Classic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu