De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

ReaderKid: gratis Android-app om artikelen van Blendle te lezen

Gijs Ettes
4 juni 2014, 19:11
1 min leestijd
ReaderKid: gratis Android-app om artikelen van Blendle te lezen
readerkid blendle app

Voor wie artikelen van Blendle niet via de browser wil of kan lezen, is er nu een Android-app met vrijwel dezelfde functionaliteit. Met ReaderKid kun je on-demand artikelen lezen vanuit een app, die veel overeenkomsten vertoont met de webapp. Je logt in met je Blendle-account (inloggen via Facebook volgt), waarna je terecht komt in hetzelfde overzicht met trending kranten- en tijdschriftartikelen. Door op een artikel te tikken, wordt er circa een kwartje van je tegoed afgehaald en kun je direct beginnen met lezen.

ReaderKid biedt daarnaast een hamburgermenu dat je uitklapt via de knop linksboven. Hier kun je schakelen tussen populaire artikelen, recent verschenen en gedeelde publicaties (‘Realtime’) en artikelen die zijn gedeeld door de mensen die jij volgt (‘Volgend’). Daarnaast kun je de beschikbare kranten en tijdschriften raadplegen en is er een archief met berichten die je in het verleden hebt gelezen.

Lees verder na de advertentie.

ReaderKid: zoekfunctie volgt

De meeste Blendle-functies zijn beschikbaar in ReadKid en artikelen worden redelijk elegant getoond. Je kunt artikelen delen en er is een knop rechtsboven om een stuk woord voor woord te lezen. Daarbij kun je zelf de grootte van de tekst en de leessnelheid bepalen.

Een feature die jammerlijk mist is een zoekfunctie. Je kunt dus niet naar artikelen zoeken en ook niet binnen artikelen zoeken op bepaalde trefwoorden. Volgens de ontwikkelaar is de zoekfunctie in ontwikkeling en zal deze eind deze week of begin volgende week beschikbaar zijn.

Download: ReaderKid (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu