De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Readfeed is een prettig alternatief voor Goodreads

Erwin Vogelaar
26 oktober 2016, 19:47
2 min leestijd
Readfeed is een prettig alternatief voor Goodreads

Readfeed is de eerste app die uit het Android-bètaprogramma is gekomen en nu in de Play Store is gezet. De app is bedoeld voor boekenlezers en biedt een prettig alternatief voor Goodreads.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Readfeed

De meeste boekenlezers zullen Goodreads wel kennen. De app laat je updates toevoegen over wat je aan het lezen bent en laat zien wat je vrienden lezen. Toch storen we ons aan steeds meer dingen in de app. Goodreads is bij ons bijvoorbeeld een stuk minder stabiel geworden sinds Android 7.0 (Nougat) en ook qua functies loopt de app erg achter. Daarom is Readfeed nu een prettig alternatief om te gebruiken.

Readfeed lost namelijk een hoop problemen op die we met Goodreads hebben. Zo kan de app veel beter een voorstel doen over wat je volgende boek wordt, omdat de app ziet wat je leuk vindt en wat je vrienden ook lezen. Goodreads geeft nog steeds alleen voorstellen gebaseerd op een enkel boek die je hebt gelezen. Daarnaast kun je in de app makkelijker mensen vinden die dezelfde smaak als jou hebben.

Gesprekken over de boeken zijn ook belangrijker in deze boekenclub. Onder elk boek kun je naast reviews namelijk ook gesprekken en vragen terugvinden. Hier wordt de inhoud van het boek besproken. Je kunt er voor kiezen notificaties te krijgen als anderen over jouw boek praten. Het grote nadeel van Readfeed is op dit moment echter nog dat de app niet zoveel gebruikers heeft als Goodreads, maar dat is logisch als de app nog maar net in de Play Store staat. Een iOS-versie volgt later.

Readfeed voor Android downloaden

De app is nu voor iedereen gratis te downloaden in de Play Store. Mogelijk staat er nog ‘(Beta)’ bij de app, maar dat zal vast snel verdwijnen. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 4.2 nodig.

Download Readfeed in Google Play (gratis)

Via: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu