De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Readly review: dé app voor de magazineliefhebber

Michel van 't Klaphek
10 december 2018, 14:33
3 min leestijd
Readly review: dé app voor de magazineliefhebber

Met Readly lees je meer dan 3000 magazines voor een tientje per maand. Is de app het betalen waard en kun je je tijdschriftabonnementen de deur uit doen? Je leest het in deze Readly review.

Lees verder na de advertentie.

Readly review

Readly presenteert zich als de Spotify voor magazines. Je kunt onbeperkt tijdschriften lezen op je smartphone, tablet en computer voor 9,99 euro per maand. Als je maandelijks twee magazines in de winkel koopt, ben je met Readly dus al voordeliger uit.

Het aanbod aan Nederlandse tijdschriften is prima en veelzijdig. Je kunt onder meer de Quest (inclusief Psychologie-editie), Cosmopolitan, Esquire, Men’s Health, Quote, National Geographic en diverse roddelbladen zoals de Story lezen. Het aanbod is niet volledig, maar het begin is veelbelovend en er zit voor iedereen wel wat bij.

Readly Review 2

Een groot deel van de aantrekkingskracht van magazines is de opmaak en leeservaring. Uiteraard is het ‘gevoel’ hiervan niet aanwezig bij Readly. Wel doet de app haar best om lezen zo comfortabel mogelijk te maken. Zodra je Readly opstart, tik je op een tijdschrift uit je stapel om te beginnen met lezen.

Je abonneert je in de app op een magazine, waarna de nieuwe editie automatisch aan je startscherm wordt toegevoegd. Bovendien bewaart Readly ook de eerdere uitgaves, waardoor je ook tijdschriften die 1 jaar geleden uitkwamen kunt lezen.

Alle aandacht op de tekst

De interface van Readly is eenvoudig, maar efficiënt. Je leest het magazine door in te zoomen, net zoals je bij een foto doet. Twee keer tikken is genoeg om de tekst passend voor je (smartphone)scherm te maken. Als je een langer artikel leest, is het fijner om de speciale leesmodus in te schakelen, die behoorlijk lijkt op de Pocket-app.

Hierbij wordt de opmaak van het tijdschrift weggehaald, waardoor de tekst alle aandacht krijgt. Meestal gaat dit goed, maar soms kan de leesmodus niet overweg met de lay-out van een tijdschrift. Hierdoor vind je soms willekeurige hoofdletters in het artikel, of zijn de figuren door elkaar gehusseld. Met name in fraai opgemaakte artikelen ‘hapert’ de leesmodus. Helemaal als er veel afbeeldingen, figuren en grafieken in de tekst voorkomen, is de kans op fouten groot.

Bovendien kun je de leesmodus bij lange na niet altijd gebruiken. Vooral internationale tijdschriften ondersteunen de speciale tekstopmaak. Dat staat los van het feit dat de leesmodus wel duidelijk meerwaarde heeft. Je kunt zo onder meer de regelafstand regelen, het lettertypegrootte aanpassen en van achtergrond veranderen. Er is keuze tussen spierwit, sepia of een nachtmodus-canvas. Hierdoor is ’s avonds lezen prettiger.

Ook kun je bladwijzers aanmaken wanneer je een mooie, grappige of interessante quote tegenkomt. Deze herinnering wordt opgeslagen in je Readly-account, waardoor je het altijd makkelijk terug kunt vinden. Jammer genoeg is dit niet mogelijk voor afbeeldingen of plaatjes. Hiervoor moet je een screenshot maken en bijwerken. Dit kost natuurlijk weinig moeite, maar het was handiger geweest als je ook direct foto’s kon opslaan.

Readly Review 3

Het verschil met Blendle

Het grote verschil met concurrent Blendle is dat je bij Readly een vast, maandelijks bedrag betaalt en daarna onbeperkt mag lezen. Bij de Nederlandse concurrent betaal je per artikel. Je hebt natuurlijk wel Blendle Premium – waarbij je niet onbeperkt, maar wel een hoop kunt lezen – maar je krijgt niet het hele tijdschrift. Bovendien kun je bij Blendle ook krantenstukken lezen, terwijl Readly enkel magazines aanbiedt.

De dienst kost 9,99 euro per maand en je deelt het account met maximaal vier anderen. Dit betekent dat je maandelijks minimaal 2 euro kwijt bent om onbeperkt te bladeren in je favoriete tijdschrift.

Hiermee is de ‘all you can read’-kiosk al snel goedkoper dan losse edities van tijdschriften kopen. Ook meerdere abonnementen haal je er snel uit. Indien je gek bent op magazines is Readly daarom zeker een aanrader. Je kunt de app drie maanden voor 0,99 euro per maand uitproberen.

→ Download Readly in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu