Ready: prachtige contacten-app voor Android die je écht even moet proberen

Redactie
12 juni 2014, 17:33
2 min leestijd
Ready: prachtige contacten-app voor Android die je écht even moet proberen
ready android

Ready is een nieuwe contacten-app die je gewoonweg écht even moet proberen. De app is net in de publiek bèta gegaan, maar heeft nu al een heel eigenzinnig design dat enorm fijn en intuïtief is. De Ready Android-app vervangt je contacten-app en biedt ook een nieuw scherm als je wordt gebeld. Iemand bellen gaat overigens nog steeds via de telefoon-app.

Eén van de tofste features van Ready Contact List is het overzichtsscherm bij contacten. Hier vind je recente communicatie met de betreffende persoon, zoals e-mails, telefoongesprekken of agenda-afspraken. Daarnaast is de app geoptimaliseerd voor Android 4.4 en kun je heel snel naar contacten zoeken. Handig!

Lees verder na de advertentie.

Ready Android-app

Als je de Ready Android-app opent, zie je hier je favoriete en recentelijk gebelde contacten staan. Het laatst gebelde contact staat bovenaan. Als je hier op een foto drukt, wordt de betreffende persoon direct gebeld. Met een swipe van links naar rechts roep je het instellingenmenu op, met een swipe van rechts naar links kom je in het contactenoverzicht. Hier zie je aan de bovenzijde foto’s – die in de bèta nog erg pixel-achtig ogen – waar je doorheen kunt scrollen. Via het toetsenbord aan de onderzijde kun je snel een contact opzoeken.

Als je in dit contactenoverzicht op een contact drukt, word je doorgestuurd naar de fraaie profielpagina met extra informatie als e-mailadres en knoppen voor bellen, mailen, een agenda-afspraak maken of sms versturen. Zo’n profielpagina lijkt grotendeels op de pagina die je te zien krijgt als iemand je heeft gebeld (middelste screenshot hieronder). Want volgens de Ready Android-app zijn deze acties handig als je net iemand hebt gebeld of bent gebeld.

Daarnaast wordt elk contact voorzien van een lijst met ‘history cards’. Dit zijn informatiekaarten die een soort tijdlijn van het contact tussen jou en de betreffende persoon tonen. Denk aan e-mails, recente telefoongesprekken, agenda-afspraken of sms’jes die je hebt verstuurd. Deze lijst wordt volgens de ontwikkelaars van Ready de komende tijd aangevuld met extra diensten. Dit is handig als je door iemand wordt gebeld en graag even het laatste contact tussen jou en de bellen wilt bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu