Gameklassieker Myst eindelijk te spelen op Android

Erwin Vogelaar
27 januari 2017, 19:16
2 min leestijd
Gameklassieker Myst eindelijk te spelen op Android

Het heeft even geduurd, maar gameklassieker Myst is nu ook op een Android-toestel te spelen. Je kunt de game vinden onder de naam realMyst in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

realMyst

De smartphone is het ideale platform om gameklassiekers opnieuw of voor het eerst te beleven. Puzzelgame Myst is nu eindelijk aan de beurt. De game kwam in 1993 al uit voor de Macintosh, maar later ook op talloze andere platformen. Gek genoeg kwam de game bijna acht jaar geleden al uit voor iOS. Toen was een smartphonegame die ruim 700MB vrije ruimte vroeg nog raar, maar tegenwoordig kijken we daar niet meer van op.

In de game kom je terecht op een vreemd eiland, waar je een hoop lastige puzzels moet oplossen om verder te komen. Naast het hoofdeiland reis je ook naar andere plekken en leer je steeds meer over het verhaal. De acties die je onderneemt hebben gevolgen op het verdere verloop van dit verhaal. Er zijn namelijk meerdere eindes te bereiken, dus de game kun je meerdere keren uitspelen.

Myst is een klassieker. Niet alleen door de kwaliteit van de game zelf en het enorme succes, maar ook door de hoeveel invloed die de game op andere spelmakers heeft gehad. Denk alleen al aan de The Room-games die in de Play Store staan. Deze hadden hadden niet bestaan als Myst nooit was uitgekomen. Inmiddels zijn er uiteraard betere games in het genre verschenen. Bijvoorbeeld het in 2016 verschenen The Witness voor pc en PlayStation 4. Toch is het interessant om te zien waar dit allemaal begonnen is. Tevens speelt Myst nog prima.

realMyst downloaden

realMyst kun je kopen en downloaden in de Play Store via onderstaande link. De game kost 7,99 euro en je hebt minimaal Android 4.2 of hoger nodig om de game te kunnen spelen.

Download realMyst in Google Play (7,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu