Reaper: misschien wel de beste actie-rpg voor Android

Gijs Ettes
15 september 2013, 14:47
2 min leestijd
Reaper: misschien wel de beste actie-rpg voor Android
reaper

Reaper ziet er fantastisch uit, speelt heerlijk en is gratis uit te proberen. Eigenlijk al genoeg redenen om de game even uit Google Play te halen.

Reaper is een ‘hack ‘n’ slash’-actie-rpg uit de stallen van Hexage. De ontwikkelaar heeft aan alles gedacht wat belangrijk is voor een goede game op een platform als Android: alle queesten zijn in een paar minuten op te lossen; de tijdrovende zaken van rpg’s – zoals je inventory managen – zijn vrijwel niet aanwezig, en gevechten zijn perfect afgesteld voor het gebruik van een touchscreen.

Lees verder na de advertentie.

Als je begint, vraag je je af of de controles niet te simplistisch zijn, maar gaandeweg word het je al snel duidelijk dat je met die vegen en tikken flink wat verschillende moves uit je mouwen kunt schudden. In Reaper ben je namelijk de Pale Swordman, die na een lange slaap ontwaakt in de magische Wildernis (inclusief hoofdletter, ja). Verschillende facties willen dominantie over de Wildernis, onder andere de Imperials, bepaalde stammen en de beesten van de woestenij zelf.

Het is aan jou om te vechten tegen de facties die je het minst ziet zitten, en sommige stappen zijn ook te zetten zonder je zwaard erbij te hoeven pakken. Reaper heeft namelijk een dialoogsysteem, waarmee je verschillende keuzes kunt maken die tot andere paden leiden. Rondreizen gaat via een interactieve map, die je van tweedimensionale omgeving naar tweedimensionale omgeving brengt.

Het eerdergenoemde vechten gaat dus met vegen en bepaalde gestures. Reguliere aanvallen gebeuren automatisch als je in de buurt van een vijand staat. De zogeheten Rage die je hiermee opbouwt, kun je inzetten voor die gestures, die tot speciale aanvallen leiden. Voor het verslaan van vijanden krijg je natuurlijk ervaringspunten. Deze zijn in te zetten voor nieuwe vaardigheden.

Je kunt tot level 10 komen in de gratis versie van het spel. Daarna kun je voor 2,99, 3,99 of 4,99 euro een vollediger pakket kopen. Voor die 2,99 krijg je de volledige game al; de bedragen daarboven leiden tot allerlei extra’s.

Download: Reaper (gratis, bevat in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu