Met deze 4 recepten-apps voor Kerstmis kook je de sterren van de hemel
Florence Peeters

Kerststress omdat je nog niet weet wat je je familie deze kerst moet voorschotelen? Met deze vier recepten-apps zit je tijdens Kerstmis gebakken.

Met deze recepten-apps is een kerstdiner maken een eitje

Of je nou het gourmetstel een jaartje op zolder wil houden, of altijd probeert een vernieuwend driegangendiner op tafel te zetten: het kan nog wel eens lastig zijn om leuke en gemakkelijke kerstrecepten te vinden. Android Planet zet daarom een aantal van de fijnste recepten-apps op een rijtje voor als je van Kerst ook een culinair feestje wil maken.

1. Uit Pauline’s Keuken

Foodblog Uit Pauline’s Keuken is een dagelijkse inspiratiebron, en rond de feestdagen verschijnen er in de bijbehorende app iedere dag nieuwe recepten om straks een gemakkelijk, maar heerlijk kerstdiner op tafel te zetten.

Maar ook speciale gerechtjes voor het kerstontbijt, zoals hartige wentelteefjes, of een luxueus kerstmenu dat je volledig in een airfryer kan bereiden. Makkelijker kan bijna niet.

Voeg recepten gemakkelijk toe aan je eigen verzameling door een account te maken en op het hartje te drukken. Door de handige en overzichtelijke zoekfunctie ontdek je snel de recepten die jij wil bereiden.

Download Uit Pauline’s Keuken in Google Play (gratis)

2. Kitchen Stories

Kitchen Stories is niet voor niets een populaire recepten-app. Iedere kookfanaat kan er wel iets vinden voor een mangomomentje als toetje, of de perfecte steak voor het hoofdgerecht. Maar belangrijker nog: de stappen om iets te bereiden zijn erg visueel en duidelijk uitgelegd.

Zo kook je gemakkelijk mee met het recept. Via de zoekfunctie filter je gemakkelijk op categorieën. Hierdoor vind je ook snel een kerstrecept als je glutenvrij wil koken of een menu met een Aziatisch tintje wil vormen.

Heb je al een recept in je hoofd, maar komen daar wat lastige vaardigheden bij kijken? Check dan het kopje ‘Kooktips’, waar je instructievideo’s voor snijvaardigheden, basics als ‘hoe verdik ik een saus’, bakinstructies of het zelf maken van mayonaise gemakkelijk kan leren. Zo kun je je hele familie versteld doen staan om jouw kunsten in de keuken.

Download Kitchen Stories in Google Play (gratis)

3. Heel Holland Bakt

Een indrukwekkende taart als toetje bij het kerstdiner, of een overheerlijke cake voor bij de kerstbrunch maak je gemakkelijk met de recepten uit de Heel Holland Bakt-app. Deze staat vol met bakrecepten, voorzien van een ingrediëntenlijst die je kan toevoegen aan een boodschappenlijstje.

Daarnaast is er bij iedere stap die tijd kost een timer te vinden in de uitleg, zodat je in de app meerdere timers kan bijhouden tijdens het bakken, zonder de app te hoeven verlaten. Ook voor hartige baksels of voorgerechtjes zit je goed, want ook voor bijvoorbeeld pasteitjes, flammkuchen of saucijzenbroodjes vind je genoeg recepten.

Of wat dacht je van het maken van je eigen naan- of pitabrood voor bij de soep? Extra leuk als je het televisieprogramma ook volgt, want alle recepten van creaties van deelnemers aan Heel Holland Bakt verschijnen na iedere aflevering in de app. Klaar? Bakken maar!

→ Download Heel Holland Bakt in Google Play (gratis)

4. VTM Koken

Onze Zuiderburen staan evengoed bekend als bourgondiërs, en daarom is ook VTM Koken het bekijken waard als je op zoek bent naar originele en nieuwe kerstrecepten. Televisiezender VTM heeft aardig wat kookprogramma’s, en alle recepten uit deze afleveringen zijn terug te vinden in de app.

Zo bestaat de uitleg van een recept ook altijd uit de bijbehorende video, waardoor je meteen ziet hoe het eruit moet komen te zien. Niet alleen kerstrecepten voor een voor-, hoofd- of nagerecht komen voorbij, maar ook bijbehorende cocktails of mooie aperitiefjes vind je terug.

Bij een recept kun je zelf aangeven voor hoeveel personen je kookt, zodat de hoeveelheden daar automatisch op aangepast worden. Verder voeg je recepten die je gaat gebruiken makkelijk toe aan Mijn Keuken, waar al je favorieten bewaard blijven.

Download VTM Koken in Google Play (gratis)

Stem en win: wat is de beste Android-smartphone van 2018?

Met de feestdagen voor de deur nadert ook het einde van 2018. In het afgelopen jaar zijn er bijna tweehonderd Android-smartphones in Nederland verschenen. Laat ons weten wat jij de beste Android-smartphone van afgelopen jaar vindt, en maak kans op een Google Home Mini.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.