De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Creëer je digitale kookboek met de vernieuwde Receptenmaker-app

Jarno Stinissen
21 januari 2016, 10:55
2 min leestijd
Creëer je digitale kookboek met de vernieuwde Receptenmaker-app

Receptenmaker is een app van Nederlandse bodem die je een handje helpt in de keuken. De ontwikkelaars vonden het tijd voor een nieuw jasje en hebben de boel eens flink opgefrist. Zo is het nu onder meer mogelijk om Allerhandes door te spitten.

Lees verder na de advertentie.

Lekker en snel

Receptenmaker 7.0 is een stuk rustiger geworden. De makers hebben veel overbodige elementen uit de interface verwijderd, waardoor deze  veel aantrekkelijker oogt. Daarnaast zijn er enkele bestaande features verbeterd en nieuwe functies toegevoegd. Zo is er goed nagedacht over de plekken waar je de app waarschijnlijk het meest gebruikt: in de keuken én in de supermarkt. Thuis heb je natuurlijk gewoon wifi, maar de internetverbinding in de supermarkt is niet altijd stabiel. Receptenmaker 7.0 moet beter werken in de supermarkt, of je nu offline bent of  van mobiel internet gebruikmaakt.

Ook het onderdeel ‘Inspiratie’ is vernieuwd. Hier kun je onder meer de Allerhande en Hallo Jumbo doorzoeken, maar vind je ook snel snelle, eenvoudige of populaire recepten. Wil je je laten verrassen, dan kies je voor de optie ‘Random!’. Receptenmaker selecteert dan vijf  willekeurige hoofdgerechten zoals ‘Pasta pesto met spekjes en spinazie’ of ‘Oosterse boerenkoolstamp’. Wie weet zit jouw nieuwe favoriet hier wel tussen!

Digitaal kookboek

De app bevat verder de optie om een eigen kookboek aan te maken of die van andere gebruikers in te zien, recepten te importeren van bekende websites als 24kitchen of Culy en deze naar eigen wens aan te pakken. Heb je een lekker recept gevonden, dan heeft Receptenmaker nu een functie gekregen waarmee je soortgelijke recepten vindt.

Tot slot is er een sectie met kooktechnieken en de seizoenskalender. Het kost 1,99 euro om hier toegang toe te krijgen. Voor dit bedrag verdwijnt echter ook alle reclame uit de app en mag je 100 recepten opslaan in plaats van tien. Receptenmaker  is verder gratis te downloaden en te gebruiken in Google Play.

Download Receptenmaker in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu