De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Filter blauw licht uit je smartphonescherm met Red Moon

Rick van der Veer
11 januari 2017, 13:37
2 min leestijd
Filter blauw licht uit je smartphonescherm met Red Moon

Het blauwe licht dat je smartphonescherm afgeeft kan nadelige gevolgen voor je slaapcyclus hebben. Red Moon helpt je door het beeld van je smartphone van een speciaal filter te voorzien. 

Lees verder na de advertentie.

Minder blauw licht met Red Moon

Red Moon past een kleurenfilter toe op je scherm die de hoeveelheid blauw licht die afgegeven wordt sterk vermindert. In de app kun je zelf aanpassen in welke mate je blauw licht gefilterd wil hebben,2017of welke kleur rood er gebruikt moet worden. Je kunt daarnaast ook kiezen of je het het filter handmatig aan wil zetten of synchroon wil laten lopen met de tijden dat de zon op komt en onder gaat.

Om het makkelijker te maken om te schakelen tussen verschillende instellingen kun je in Red Moon profielen aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld om video’s te kijken andere instellingen gebruiken dan om websites met een witte achtergrond te lezen. Via de homescreen-widget of een permanente notificatie kun je bovendien de app snel aan- en uitschakelen.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat blauw licht uit beeldschermen invloed kan hebben op onze slaapcyclus. Dit komt doordat dit licht de productie van het slaaphormoon melatonine afremt. Je lichaam gaat er namelijk van uit dat het overdag is als er veel blauw licht in je ogen valt. Met apps zoals Red Moon of Twilight kun je dit effect tegengaan, al is het nog altijd verstandiger om helemaal geen smartphone of tablet te gebruiken geruime tijd voordat je gaat slapen.

De app vereist wel verschillende permissies om goed te functioneren. In de instellingen van je toestel moet de app onder andere toestemming hebben om over andere apps heen te werken. Om veiligheidsredenen staat Android dit niet standaard toe.

Red Moon downloaden

Red Moon is via onderstaande link te downloaden uit de Play Store voor 2,39 euro. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.2 of hoger nodig.

Download Red Moon in Google Play (2,39 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu