De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 zaken die je moet weten over de officiële Reddit-app

Wouter Nijsen
8 april 2016, 14:25
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over de officiële Reddit-app

De officiële Reddit-app voor Android zat een tijdje in gesloten bèta, maar is eindelijk voor iedereen beschikbaar. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de applicatie.

Lees verder na de advertentie.

1. Fijne, snelle interface

Al geruime tijd waren er diverse Reddit-apps voor Android beschikbaar, en daarom is het zo gek dat de officiële app zo lang op zich heeft laten wachten. Toch is duidelijk te zien dat de ontwikkelaars veel tijd en moeite in de applicatie hebben gestoken. De Reddit-app heeft een overzichtelijke interface, waarbij het startscherm je direct van populaire content voorziet.

Lees ook: de 4 beste alternatieve Reddit-apps voor Android

Bovenin vind je knopjes om naar een subreddit of afzonderlijke berichten te zoeken. Tik je op het Reddit-logo linksboven, dan verschijnen de populairste subreddits en een zoekbalk in beeld. Uiteraard kun je met de Reddit-app op andere gebruikers reageren, foto`s en links delen en met het Inbox-knopje zie je de reacties op je geplaatste berichten.

2. Belangrijke opties

De Reddit-app is vooral geschikt wanneer je graag alleen  content tot je neemt. Toch kun je het een en ander aanpassen, waardoor het ontdekken van subreddits, andere onderwerpen en media makkelijker wordt. Zo kun je bijvoorbeeld schakelen tussen een kaart- en compacte weergave.

Laatstgenoemde is handig om snel te checken welke berichten zijn geplaatst en hoeveel upvotes ze hebben gekregen, maar even geen zin hebt in grote afbeeldingen of gifjes. Ook belangrijk is de Nachtmodus, die ervoor zorg dat je de Reddit-app ook in het donker prettig kunt gebruiken.

3. Reddit Android-app downloaden

De Reddit-app staat in Google Play, maar is nog niet voor gebruikers in de Benelux te downloaden. Wel is het mogelijk om de app handmatig als apk-bestand te installeren. Dat kan  via deze link. De applicatie vereist 6,7MB aan opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger voor de installatie. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download Reddit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu