De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 6 beste Reddit-apps voor Android

Gijs Ettes
29 januari 2016, 11:16
4 min leestijd
Dit zijn de 6 beste Reddit-apps voor Android

Reddit is al jaren onverminderd populair en biedt dagelijks eindeloos veel gifjes, nieuws en bijzondere posts. Reddit heeft pas in 2016 een eigen app voor Android en iOS uitgebracht, waardoor er tal van goede Reddit-apps bestaan. Wij zetten de beste Reddit-apps voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste Reddit-apps

Reddit bestaat al sinds 2005, en is pas vrij laat met een eigen app gekomen zodat gebruikers het sociale nieuwsmedium op hun smartphone kunnen checken. Hierdoor zijn er talloze Reddit-apps in de Play Store te vinden waarmee je gemakkelijk alle Reddit-content kan doorspitten. Dit zijn de zes beste Reddit-apps om je dagelijkse portie Reddit-posts mee binnen te krijgen.

1. Baconreader

Baconreader reddit-apps


Reddit-fans kunnen niet om Baconreader heen, wat ons betreft één van de beste apps om de website te benaderen. Dat is voornamelijk te danken aan de snelle,  overzichtelijke interface en de vele mogelijkheden. Het startscherm toont de voorpagina van Reddit, waarbij je zelf kunt aangeven welke berichten je wilt zien: populair, nieuw, controversieel of in populariteit stijgend. Je kunt daarnaast snel schakelen tussen de voorpagina en subreddits als Books, Food, Jokes en Pics. Als je vervolgens op een bericht tikt, kun je de bijbehorende tekst en afbeelding bekijken of de populairste comments. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf in te loggen en reacties achter te laten. Baconreader  ondersteunt meerdere accounts en kan overweg met OAuth voor veilig inloggen.  De betaalde versie (1,52 euro) is advertentievrij.

Download Baconreader in Google Play (gratis / 1,52 euro)

2. Reddit


Uiteraard is ook Reddits eigen app een prima optie om mee door alle Reddit-posts te surfen. De app heeft een erg simpel design en biedt alle functies via een handig menu onderin. Markeer gemakkelijk al je favoriete subreddits in het menu, waardoor deze altijd bovenaan te vinden zijn. Daarnaast is de manier waarop je Reddit checkt goed te personaliseren in deze app. Voor ‘s avonds is er een nachtmodus en kun je kiezen of je de posts als uitgebreide kaarten of compacte posts wil zien. Reddit ondersteunt bovendien de extra functies voor betalende Reddit Gold-leden. Verder ziet de app er vooral uit zoals je dat gewend bent van de desktopversie, maar zijn er hier en daar meer icoontjes toegevoegd om beter het overzicht te kunnen behouden.

Download Reddit in Google Play (gratis)

3. Reddit is fun

reddit is fun


De Reddit-app voor powerusers. Reddit is fun is de meest uitgebreide app uit dit lijstje, maar niet bepaald mooi om naar te kijken. Is de gedateerde interface geen doorn in je oog, dan is deze app een goede optie om Reddit op je smartphone te lezen. Reddit is fun is ontzettend snel, heeft tablet- en widgetondersteuning, handige filters, deelopties en de indeling die je kent van de desktopversie. Je vindt gemakkelijk de beste en populairste content en kan uiteraard ook reacties achterlaten en comments up- of downvoten.

Download Reddit is fun in Google Play (gratis / 1,99 euro)

4. Slide for Reddit

slide for reddit


Slide for Reddit is een gratis alternatief dat, net als Baconreader, is voorzien van Material Design. Dat betekent felle kleuren, mooie animaties en een handige actieknop om diverse functies aan te roepen. Zo kun je snel zoeken naar subreddits, gemakkelijk een reactie plaatsen en zijn er verschillende modi aanwezig om content te lezen. Standaard is er ondersteuning voor gifjes en de app is ook voorzien van een ingebouwde browser. Handig is de mogelijkheid om kleuren aan verschillende subreddits toe te voegen. Lees je graag over Android, dan kun je de kleur groen toepassen om de subreddit herkenbaar te maken. De app is opensource en heeft eveneens ondersteuning voor OAuth en meerdere accounts.

Download Slide for Reddit in Google Play (gratis / 4,26 euro)

5. Reddit Offline


Ben je veel onderweg en heb je niet overal wifi of internet? Reddit Offline helpt je altijd aan je dagelijkse portie Reddit-posts, ook wanneer je offline bent. De app laat je tijdstippen kiezen waarop het een bepaalde hoeveelheid pagina’s van Reddit download. Hierbij worden ook alle reacties en afbeeldingen opgeslagen, zodat je geen halve posts ziet. Wanneer je bepaalde subreddits niet wil zien in het gedownloade overzicht, kan je instellen dat deze worden uitgesloten. Vervolgens bekijk je de gedownloade content altijd en overal, zonder een internetverbinding nodig te hebben. De app is vooral handig om posts te bekijken. Wil je reageren, zul je toch moeten wachten tot je weer online bent.

Download Reddit Offline in Google Play (gratis)

6. Now for Reddit


Wanneer je geen intensieve Reddit-gebruiker bent maar zo nu en dan graag door lijstjes heen scrollt, is Now for Reddit ideaal. Now laat je gemakkelijk swipen tussen de door jou ingestelde favoriete subreddits. Hierdoor check je snel wat jij belangrijk vindt. De app ondersteunt allerlei bestandstypen, waardoor alle gifjes en video’s makkelijk in de app te bekijken zijn. De posts worden als grote kaarten getoond, en is er dus erg gefocust op het beeld. Ook in Now vind je allerlei manieren terug om de subreddits en reacties overzichtelijker te maken, zoals gekleurde balken per opmerking.

Download Now for Reddit in Google Play (gratis)

Welke Reddit-app gebruik jij het liefst? Laat het hieronder weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu