De 4 beste Reddit-apps voor Android
Gijs Ettes

Reddit gaat eindelijk een eigen app voor Android en iOS uitbrengen, maar wanneer die voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Met deze vier  alternatieven kun je Reddit nu al op je smartphone lezen.

De beste Reddit-apps

De officiële Reddit-app bevindt zich vooralsnog in een gesloten bèta, waardoor hij nog niet voor iedereen te gebruiken is. Gelukkig zijn er al langer apps van derden waarmee je gemakkelijk alle Reddit-content kunt doorspitten. Deze vier  hebben onze voorkeur:

1. Baconreader

Baconreader reddit-appsReddit-fans kunnen niet om Baconreader heen, wat ons betreft één van de beste apps om de website te benaderen. Dat is voornamelijk te danken aan de snelle,  overzichtelijke interface en de vele mogelijkheden. Het startscherm toont de voorpagina van Reddit, waarbij je zelf kunt aangeven welke berichten je wilt zien: populair, nieuw, controversieel of in populariteit stijgend. Je kunt daarnaast snel schakelen tussen de voorpagina en subreddits als Books, Food, Jokes en Pics. Als je vervolgens op een bericht tikt, kun je de bijbehorende tekst en afbeelding bekijken of de populairste comments. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf in te loggen en reacties achter te laten. Baconreader  ondersteunt meerdere accounts en kan overweg met OAuth voor veilig inloggen.  De betaalde versie (1,52 euro) is advertentievrij.

Download Baconreader in Google Play (gratis / 1,52 euro)

2. Reddit is fun

reddit is funDe Reddit-app voor powerusers. Reddit for Fun is de uitgebreidste app uit dit lijstje, maar niet bepaald mooi om naar te kijken. Is de gedateerde interface geen doorn in je oog, dan is deze app een goede optie om Reddit op je mobiele apparaat te lezen. Reddit for Fun is ontzettend snel, heeft tablet- en widgetondersteuning, handige filters, deelopties en de indeling die je kent van de desktopversie. Je vindt gemakkelijk de beste en populairste content en uiteraard ook reacties achterlaten en comments up- of downvoten.

Download Reddit is fun in Google Play (gratis / 1,99 euro)

3. Slide for Reddit

slide for redditSlide for Reddit is een gratis alternatief dat, net als Baconreader, is voorzien van Material Design. Dat betekent felle kleuren, mooie animaties en een handige actieknop om diverse functies aan te roepen. Zo kun je snel zoeken naar subreddits, gemakkelijk een reactie plaatsen en zijn er verschillende modi aanwezig om content te lezen. Standaard is er ondersteuning voor gifjes en de app is ook voorzien van een ingebouwde browser. Handig is de mogelijkheid om kleuren aan verschillende subreddits toe te voegen. Lees je graag over Android, dan kun je de kleur groen toepassen om de subreddit herkenbaar te maken. De app is opensource en heeft eveneens ondersteuning voor OAuth en  meerdere accounts.

Download Slide for Reddit in Google Play (gratis / 4,26 euro)

4. Flow for Reddit

flowFlow is een van de meest geliefde onofficiële Reddit-apps, maar doordat de ontwikkelaar het druk heeft, krijgt de app maar mondjesmaat updates. De laatste keer dat Flow werd bijgewerkt, was medio vorig jaar en ook nu zit deze vroege bètaversie nog vol bugs. Kun je daarmee leven en gebruik je Reddit vooral om  content tot je te nemen, dan is de app een aanrader. De interface is fraai en snel, er zijn geen advertenties en Flow werkt op praktisch elk toestel met Android 2.2+ en 2MB aan vrije opslagruimte.

Download Flow for Reddit in Google Play (gratis)

Welke Reddit-app gebruik jij het liefst? Laat het hieronder weten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.