Redesign Gmail voor Android gelekt op Google I/O

gmail-androidTijdens een sessie op Google I/O zijn er screenshots getoond van een vernieuwd design voor de Android-versie van Gmail. De onderste balk met knoppen is hierin verwijderd en er is een uitschuifbare navigatiebalk toegevoegd.

In de huidige versie van de Gmail-app krijg je een beperkt menu als je op de Inbox-knop drukt, waarin je naar vensters zoals Alle labels kunt gaan. In het nieuwe design bevindt alles wat zich achter het Alle labels-menu zou verschuilen zich al in die navigatiebalk zelf.

terstDeze uitschuifbare balk open je door op de drie puntjes links bovenin te drukken; vervolgens krijg je veel meer informatie te zien dan nu het geval is in de Gmail-app.

De balk onderin, waarin je nieuwe e-mails kunt openen en je inbox kunt verversen, verdwijnt daarnaast. Deze opties verplaatsen zich naar de balk bovenin of bevinden zich ook in de vernieuwde navigatiebalk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van de Gmail-app uitkomt en of dit alle vernieuwingen zijn die de update met zich mee zal brengen.