Redesign Gmail voor Android gelekt op Google I/O

Gijs Ettes
24 mei 2013, 16:59
1 min leestijd
Redesign Gmail voor Android gelekt op Google I/O
gmail-android

Tijdens een sessie op Google I/O zijn er screenshots getoond van een vernieuwd design voor de Android-versie van Gmail. De onderste balk met knoppen is hierin verwijderd en er is een uitschuifbare navigatiebalk toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

In de huidige versie van de Gmail-app krijg je een beperkt menu als je op de Inbox-knop drukt, waarin je naar vensters zoals Alle labels kunt gaan. In het nieuwe design bevindt alles wat zich achter het Alle labels-menu zou verschuilen zich al in die navigatiebalk zelf.

terst

Deze uitschuifbare balk open je door op de drie puntjes links bovenin te drukken; vervolgens krijg je veel meer informatie te zien dan nu het geval is in de Gmail-app.

De balk onderin, waarin je nieuwe e-mails kunt openen en je inbox kunt verversen, verdwijnt daarnaast. Deze opties verplaatsen zich naar de balk bovenin of bevinden zich ook in de vernieuwde navigatiebalk.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van de Gmail-app uitkomt en of dit alle vernieuwingen zijn die de update met zich mee zal brengen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu