Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update voor Regenmelding voegt weer-widget toe

Gijs Ettes
5 juni 2014, 13:12
1 min leestijd
Update voor Regenmelding voegt weer-widget toe
Regenmelding Android app

Regenmelding, een weer-app die aangeeft als er een wolkbreuk bij jou in de buurt aan zit te komen, is van een update voorzien. Deze introduceert een kleine widget met satellietbeelden die je op een van je homescreens kunt plaatsen. De widget toont de buien boven Nederland en helaas ook een tekstoverlay wanneer je gebruikmaakt van de gratis versie van de app. Middels een in-app aankoop van 1,89 euro kun je deze melding en de advertenties in de app verwijderen.

Regenmelding biedt, net als Buienradar, de optie om meldingen in te stellen voor aankomende buien. Vanuit het startscherm, waar een weerkaart van Nederland is te zien, tik je op de optieknop rechtsonder. Vervolgens kies je ‘Voeg melding toe’ en bepaal je je locatie, bij hoeveel neerslag je gewaarschuwd wilt worden en hoeveel minuten voorafgaand aan een bui je gewaarschuwd wilt worden.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Regenmelding Android-app

Regenmelding update

De Regenmelding update verwijdert daarnaast de titelbalk en verbetert de notificatietekst. De app toont nu nog overzichtelijker meldingen voor regen die eraan zit te komen, compleet met het tijdstip, de mate van neerslag (licht of zwaar), het aantal millimeter regen dat wordt verwacht en de duur van de bui.

Je kunt daarbij zelf bepalen hoe vaak en op welke momenten de app waarschuwingen mag pushen. De Android-versie is te downloaden via onderstaande link en vereist Android 2.3+ en 1,1MB aan vrije opslagruimte. Er is helaas nog geen versie die is geoptimaliseerd voor tablets.

Download: Regenmelding (gratis/€1,89)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu