De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Regionale omroepen lanceren gratis applicaties

Redactie
10 maart 2011, 9:48
1 min leestijd

Een groot aantal regionale omroepen komen vandaag met eigen apps voor Android en iPhone. De omroepen die aan het project deelnemen zijn RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Gelderland en Omroep Brabant, in samenwerking met Roos, de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking. De applicaties zijn ontwikkeld door Peperzaken, bekend van onder meer de Nu.nl-applicatie voor Android. Deze applicatie werd deze week door Android-gebruikers gekroond tot de beste nieuwsapplicatie voor Android. Vanaf vandaag zijn de applicaties van de regionale omroepen verkrijgbaar.

Peperzaken is al sinds december 2010 bezig met de ontwikkeling van de negen Android-applicaties voor de regionale omroepen. Na drie maanden hard werken gaan de apps vandaag live. Iedere applicatie biedt content in hetzelfde jasje aan, alleen verschilt de content natuurlijk per provincie en/of omroep.

Lees verder na de advertentie.

Iedere applicatie bevat een overzicht van het laatste nieuws. De nieuwsberichten zijn voorzien van foto’s, video’s en zelfs geolocatie. Daarnaast is het mogelijk om artikelen te delen via je sociale netwerken. Daar blijft het niet bij: ook zaken als weer, verkeer, teletekst, tv-gids en een radiostream zijn geïntegreerd in de applicatie. De radiofeeds werken helaas niet op alle Android-toestellen – bijv. Galaxy S – maar dit probleem zal binnenkort opgelost worden.

De komende tijd worden de apps regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies, zoals push-notificaties, uitzending gemist, foto-slideshows en omroep specifieke content. Ook luisteren de ontwikkelaars van Peperzaken naar de feedback van gebruikers.

Vandaag zijn de eerste negen apps verkrijgbaar. Later volgen Omroep Zeeland en L1. Peperzaken verwacht deze apps rond de zomer te lanceren. De apps zijn te vinden in de Android Market en zijn gratis te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu