Reisplanner Wear: officiële NS-app toont vertrektijden op je smartwatch

Redactie
24 september 2014, 15:01
1 min leestijd
Reisplanner Wear: officiële NS-app toont vertrektijden op je smartwatch
Reisplanner Wear

De Nederlandse Spoorwegen heeft zijn officiële app voor Android Wear en de smartwatches die op het besturingssysteem draaien uitgebracht. De app werkt simpel en vrij slim: je stelt enkele favoriete locaties in – je thuis- of werklocatie, bijvoorbeeld – en de app kijkt vervolgens waar je bent. Als je in de buurt bent van je huis, dan plant Reisplanner Wear de reis naar je werkadres en vice versa.

Ook word je tijdens de reis op de hoogte gehouden van het verloop en eventuele wijzigingen. Daarbij herinnert de app je aan het uitchecken: altijd handig. Het niet uitchecken levert vervoerders jaarlijks zo’n 16 miljoen euro aan boetes op.

Lees verder na de advertentie.

Reisplanner Wear

Via je smartwatch kun je ook aangeven naar welk adres je wilt reizen. Vervolgens toont de app de eerstvolgende reismogelijkheid, samen met de tijd die je nog hebt om de trein te pakken. Ook wordt er het vertek- en aankomstspoor getoond. Wil je liever een latere treinrit pakken? Dan swipe je gewoon van rechts naar links.

Reisplanner-Wear2

Een andere leuke toevoeging van Reisplanner Wear is de NS Watchface, die je vindt tussen de watchfaces op je smartwatch. De NS Watchface toont de kenmerkende klok van de NS-stations.

Laatste Android Wear-nieuws

Download

Reisplanner Wear is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger. Logischerwijs is er wel een product met Android Wear nodig.

Download Reisplanner Wear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu