De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De nieuwe persoonlijke playlist van Spotify draait om je favoriete artiesten

Erwin Vogelaar
5 augustus 2016, 15:31
2 min leestijd
De nieuwe persoonlijke playlist van Spotify draait om je favoriete artiesten

Spotify start vanaf vandaag met het uitrollen van de Release Radar, een nieuwe persoonlijke playlist met nieuwe muziek van je favoriete artiesten. Zal dit net zo goed werken als de Discover Weekly-playlist?

Lees verder na de advertentie.

Spotify Release Radar

Nog niet zo lang geleden kwam Spotify met Discover Weekly. Deze persoonlijke playlist biedt je elke maandag een lijst met liedjes aan die je nog niet kent. Deze lijst wordt gebaseerd op je luistergedrag, door te kijken naar wat jij luistert en dat te vergelijken met andere mensen. Komt je smaak overeen en de ander luistert liedjes die jij nog niet gehoord hebt, dan komen ze in de lijst terecht.

release radar

Spotify heeft veel lof gekregen voor de Discover Weekly-playlist, omdat het uitstekend de smaak van de luisteraar weet vast te stellen. Niet gek dus dat Spotify deze technologie wil uitbreiden. Daarom krijg je er vanaf vandaag een nieuwe gepersonaliseerde playlist bij: Release Radar. In Release Radar komen nieuwe singles te staan van de artiesten naar wie je het meeste geluisterd hebt. Hierdoor hoef je zelf niet meer in de gaten te houden of je lievelingsbands of artiesten iets nieuws hebben uitgebracht. Spotify zal er ook stiekem artiesten tussen zetten die je wellicht nog niet kent, maar de focus ligt deze keer dus echt op je favoriete muziekmakers.

Vanaf nu zal elke vrijdag de nieuwe Release Radar tussen je playlists staan. Mogelijk heb je de nieuwe persoonlijke playlist nog niet direct, want met Discover Weekly duurde het ook even tot iedereen kon gaan luisteren.

Spotify downloaden

De nieuwe Spotify-playlist vind je uiteraard ook terug in de Android-app die je via onderstaande link gratis in de Play Store kunt downloaden. Omdat de uitrol vandaag gestart is, kan het nog even duren tot je zelf je persoonlijke Release Radar kunt gaan luisteren.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu