De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

RememBear is beregoede wachtwoordmanager voor Android

Thomas Haenen
23 november 2017, 12:02
2 min leestijd
RememBear is beregoede wachtwoordmanager voor Android

Met een wachtwoordmanager raak je nooit meer je logingegevens kwijt en ben je een stuk beter beveiligd. Het nieuwe RememBear onderscheidt zich van andere beheerders met een opgeruimd design.

Lees verder na de advertentie.

RememBear: nieuwe wachtwoordmanager voor Android

Vrijwel elke website vereist tegenwoordig zijn eigen account. Omdat het nogal een gedoe is om wachtwoorden voor al die sites te onthouden, kiezen veel gebruikers ervoor om hetzelfde wachtwoord met hooguit kleine variaties op al die sites te gebruiken. Dat is natuurlijk onveilig: er hoeft maar één van die accounts gehackt te worden en iemand kan overal inloggen.

Daarom zijn er wachtwoordmanagers. Deze programma’s genereren automatisch moeilijke wachtwoorden en slaan deze vervolgens voor je op. Dan hoef je alleen nog maar één ingewikkeld wachtwoord te verzinnen voor dit programma, en ben je vervolgens stukken beter beschermd. Veel wachtwoordmanagers zijn echter vrij onoverzichtelijk of lelijk. De nieuwe RememBear-app pakt dat probleem aan, met een opgeruimde interface en een vriendelijke mascotte.

RememBear is gebouwd door de makers van TunnelBear, één van de populairste vpn-apps. Veel kenmerken van die app zie je ook weer terug in RememBear. Simpele menu’s vertellen je over de belangrijkste functies en de app beperkt zich vooral tot de basis. Ingewikkelde fratsen ontbreken. Je kunt de app niet alleen met je wachtwoord, maar ook met je vingerafdrukscanner ontgrendelen.

De ontwikkelaars zeggen de allerbeste encryptie te gebruiken zodat niemand je wachtwoordenkluis kan kraken. RememBear kan automatisch wachtwoorden voor je invullen in de browser en in andere apps. Bij het automatisch genereren van nieuwe wachtwoorden laat de app je zelf kiezen hoeveel cijfers, hoofdletters en bijzondere tekens je wil toevoegen. Ook zie je hoe veilig je nieuwe wachtwoord precies is.

→ Bekijk ook de alternatieven: 5 andere Android-wachtwoordmanagers

De app is niet alleen beschikbaar voor Android, maar ook voor Mac en Windows. Tevens is er een extensie beschikbaar voor Chrome, zodat je op de browser in je desktop ook direct toegang hebt tot je wachtwoorden. Extensies voor Safari en Firefox zijn nog in de maak.

RememBear voor Android downloaden

Let op: RememBear zit nu nog in een bètafase. Hoewel de veiligheid in orde zou moeten zijn, worden er de komende tijd mogelijk nog wel features toegevoegd. Tijdens deze publieke bèta is de app gratis, daarna moet er voor RememBear betaald worden. De precieze tarieven maakt de ontwikkelaar op een later moment bekend. Voor nu kun je de Android-versie gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download RememBear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu