De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Maak je eigen muziek door samples te mixen met Remixlive

Erwin Vogelaar
3 november 2016, 12:05
2 min leestijd
Maak je eigen muziek door samples te mixen met Remixlive

Remixlive is een fijne app waarmee je zeer makkelijk samples kunt mixen om muziek te maken. Produceer live of neem een nummer op voor later.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Remixlive

Wil je graag muziek maken, maar heb je niet het geduld om een instrument te leren? Geen nood, want met RemixLive heb je geen kennis van muziek nodig. Zelfs zonder ritmegevoel kun je met deze app een heel eind komen. Je maakt in Remixlive namelijk gebruik van samples om toffe deuntjes te maken. Op een grid geef je aan welke samples je wil activeren en zo maak je muziek.

De app draait volledig om de verschillende sample packs die er beschikbaar zijn. Elke sample pack bestaat uit een groep samples rond een specifieke muziekstijl. Aanvankelijk krijg je de stijlen Hip-Hop, Dubstep en Deep House gratis.

remixlive

Op dit moment kun je tijdelijk ook nog gratis drie extra sample packs downloaden: Trap, Drum & Bass en Electro. Daarna kun je voor 1,99 euro per stuk nieuwe sample packs kopen, zoals Tropical House, Future Bass of Techno.

Elke pack heeft 48 samples met beats, baslijnen, melodieën en extra geluiden die je tussendoor kunt gooien. Via het FX Pad kun je het geluid live aanpassen met effecten. Je krijgt echter maar een paar gratis effecten. De rest moet je kopen. De packs zijn daarnaast door elkaar heen te mixen voor unieke muziekstijlen. Zolang je het ritme maar juist aangeeft moet het al snel vrij goed klinken. Je kunt daarnaast ook je eigen geluiden toevoegen via de microfoon van je Android-toestel. Op die manier maak je de muziek echt van jezelf. De app biedt dus een hoop mogelijkheden om iets tofs te maken.

Remixlive downloaden

Remixlive is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Remixlive in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu