Remote Notifier: ontvang notificaties op jouw desktop

Redactie
12 september 2010, 14:32
1 min leestijd
Remote Notifier: ontvang notificaties op jouw desktop
remote notifier

Remote Notifier for Android is een handige applicatie die jouw telefoon en computer met elkaar koppelt. Installeer de applicatie op een telefoon en zet de dekstopclient een computer. Wanneer iemand een sms’je stuurt naar de mobiele telefoon of als iemand probeert te bellen, dan verschijnt er automatisch een berichtje op de desktop van de computer. De app is al een tijdje verkrijgbaar, maar ondersteunt pas sinds kort de besturingssystemen Linux en Windows.

De app en de desktopclient kunnen op twee manieren met elkaar verbonden worden: via Wi-Fi en via Bluetooth. Een nadeel is dat er geen beveiligingscode aanwezig is. Wanneer je een Wi-Fi-netwerk deelt met meerdere personen, dan kan iedereen de notificaties zien van jouw telefoon. Ten minste, als deze mensen allemaal de desktopclient geïnstalleerd hebben. Iets om mee rekening te houden als je jouw sms’jes voor jezelf wilt houden.

Lees verder na de advertentie.

Ik heb de applicatie even mogen testen en kan niet anders concluderen dan dat het prima werkt. Wanneer iemand een sms’je stuurt of belt, dan verschijnt er direct een notificatie op de computer. Op sommige momenten verscheen de notificatie eerder dan dat de telefoon begon te rinkelen. Opvallend!

De desktopclient werkt op Linux, Windows en Mac OX. De desktopclient is te vinden op deze website. Installeer deze eerst, voordat je de app downloadt in de Android Market. Scan de onderstaande QR-code om de Remote Notifier gratis binnen te halen.

Via: Lifehacker

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's