Ren als een kip zonder kop in platformgame Headless

Gijs Ettes
15 oktober 2013, 16:16
1 min leestijd
Ren als een kip zonder kop in platformgame Headless
Headless

In platformgame Headless neem jij de controle over een kip die zijn kop is verloren.

In deze endless runner is het de bedoeling om het hollende (en bebloede) pluimvee zo lang mogelijk in leven te houden terwijl je hekken met prikkeldraad, cirkelzagen en berenvallen ontwijkt. En dat is nog best pittig!

Lees verder na de advertentie.

De kip zonder kop in Headless bestuur je middels virtuele toetsen of door op het beeld te tikken. Terwijl je speelt, loopt onderin een balkje met bloed leeg. Dat is ook wel te zien aan de kip die, vooral als je obstakels raakt, steeds meer bloed verliest. Door onderweg zakjes bloed te verzamelen, vul je het balkje weer.

Stelp het bloeden

Headless gameplay

Tijdens het spelen zijn ook power-ups en multipliers te verdienen, die je score aanvullen en je helpen om gedeelten van Headless vrij te spelen. Grappig detail is de emmer die zo nu en dan voorbij komt en die tijdelijk zorgt dat het bloeden van de kip wordt gestelpt.

De stijl van Headless is cartoonesk en de algehele presentatie doet humoristisch aan. Met meer realistische graphics had Headless als casual game waarschijnlijk niet gewerkt. De game is ideaal om even snel tussendoor te spelen en een topscore neer te zetten. Deze kan vervolgens worden vergeleken met andere spelers. Headless kent geen in-app aankopen en werkt met Android 3.2 (Honeycomb) en hoger.

Download: Headless (0,89 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu