ResQ-app laat je overtollige maaltijden van restaurants bestellen

Wouter Nijsen
18 augustus 2016, 11:54
1 min leestijd
ResQ-app laat je overtollige maaltijden van restaurants bestellen

ResQ is een nieuwe app die ervoor moet zorgen dat er bij restaurants minder voedsel wordt verspild. Je bestelt tegen een gereduceerd bedrag het eten dat restaurants, cafés en bakkerijen over hebben.

Lees verder na de advertentie.

Overtollige maaltijden uit restaurants

De dienst bestaat sinds begin dit jaar in Finland, Zweden en Estland, en is vanaf vandaag ook in Amsterdam te gebruiken. ResQ laat je voor een aantrekkelijk prijs eten bestellen dat over is in een restaurant, zodat die zaken alsnog geld kunnen verdienen en er zo minder eten wordt verspild. Belangrijk om te weten is dat het gaat om overtollige maaltijden, en je dus geen kliekjes in huis haalt.

ResQ werkt al met vijftien Amsterdamse restaurants en volgende maand moet de dienst ook van start gaan in Rotterdam en Den Haag. In totaal zijn er 200 bedrijven aangesloten en zo’n 40.000 maaltijden besteld door gebruikers.

Wanneer je ResQ opent, zie je op een kaart waar je aangesloten restaurants vindt. Bij elk horecabedrijf kun je doorklikken naar de meest actuele aanbiedingen, die vaak rond lunchtijd in de app verschijnen. Zie je iets lekkers, dan kun het eten direct vanuit de applicatie bestellen en het vervolgens ophalen bij het restaurant. Je betaalt ongeveer de helft voor wat er normaal voor de maaltijd wordt gevraagd. Handig, want zo kun je redelijk goedkoop genieten van goed eten zonder zelf de keuken in te moeten.

ResQ downloaden voor Android

ResQ is overigens geen nieuw idee, maar wel de eerste app die ook in Nederland werkt. Wil je de dienst een keer proberen, dan kun je via onderstaande link de applicatie downloaden. Voor de installatie is Android 4.1+ of 3,3MB aan vrije opslagruimte vereist.

Download ResQ in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu