De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Retrica maakt je (lelijke) selfies mooi met hippe filters

Redactie
17 april 2014, 18:02
2 min leestijd
Retrica maakt je (lelijke) selfies mooi met hippe filters
Retrica Android

De Retrica Android-app is er nu ook voor Android, na een zeer succesvolle launch op iOS. De selfie-app laat je foto’s maken waarna je vervolgens een filter kunt selecteren om de foto een extraatje te geven. Ofwel: je kunt je lelijke selfie toch nog steeds mooi maker door er een hip vintage-filtertje overheen te gooien. Dat gebeurt ook bij de Instagram Android-app, waar gebruikers de meest lelijke foto’s toch nog in een pareltje kunnen veranderen.

Retrica heeft namelijk filters, veel filters. Volgens de ontwikkelaars biedt de app meer dan 55 exclusieve filters en inderdaad: de keuze is reuze. Daarnaast wordt het beeld van de camera direct aangepast, waardoor je meteen het resultaat van een filter kunt zien. Via een in-app-aankoop kun je 25 extra filters kopen   1,45 euro.

Lees verder na de advertentie.

Retrica Android

Retrica biedt een zeer simpele en minimalistische interface die bij ondergetekende erg in de smaak valt, met fijne iconen en een weinig poespas. De rode balk toont de verschillende opties, zoals een rand om de foto of het vervagen van andere objecten – zo kun je indien je dit wenst de focus alleen op je hoofd richten. Via de pijltjes blader je door de beschikbare kleurenpaletten van de Retrica Android-app en via de knop met de drie bolletjes heb je een overzicht van alle beschikbare filters.

De foto’s worden vervolgens met een watermerk opgeslagen. Dit kun je via de instellingen aanpassen of in zijn geheel uitschakelen. De foto’s worden ook in hun eigen Retrica-map opgeslagen. In onze tests blijkt dat de Retrica Android-app veelvuldig crashte, maar dit kan ook aan Android 4.4 liggen, waarbij er specifieke rechten nodig zijn om andere mappen te bekijken. Mogelijk zorgt dit voor problemen bij de camera-app, die logischerwijs ook graag toegang krijgt tot bijvoorbeeld de algemene foto-map.

Retrica downloaden

De Retrica Android-app is gratis in Google Play beschikbaar voor apparaten met Android 2.0 en hoger.

Download: Retrica (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu