Retro gamen met Mario-kloon Stardash

Redactie
22 september 2011, 13:03
1 min leestijd
Retro gamen met Mario-kloon Stardash
Retro gamen met Mario-kloon Stardash

Ontwikkelaar OrangePixel heeft een game uitgebracht die wel heel erg doet denken aan Mario zoals dit vroeger op de originele Nintendo Game Boy werd gespeeld. In Stardash moet je munten verzamelen, ren en spring je door een 2D-landschap en moet je speciale werelden unlocken. Dit alles in een monochroom 8-bit uiterlijk zodat je bijna denkt dat je echt op een Game Boy aan het spelen bent.

De makers hebben hun best gedaan om het spel zoveel mogelijk te laten lijken op een Nintendo-spel, omdat ze benieuwd waren hoe een dergelijk spel eruit zou zien op een smartphone. Kennelijk wisten ze niet dat je ook diverse emulators kunt downloaden die hetzelfde doen, maar al met al is Stardash een goede poging. Het spel bestaat uit veertig levens, verdeeld over vier werelden tempels. HD-graphics hoef je niet te verwachten, het geheel zit er zeer retro uit met het monochrome beeld. Ook de muziek klinkt zeer 8-bit.

Lees verder na de advertentie.

Stardash is gratis te downloaden in de Android Market, maar is wel voorzien van reclame. Voor 1,59 euro schaf je de betaalde versie aan. Om het spel te spelen heb je minimaal Android 1.6 nodig. De game is geoptimaliseerd voor de Sony Ericsson Xperia PLAY, maar kan ook gespeeld worden met virtuele knoppen op een aanraakscherm.

Downloaden via Android Market: Stardash Free (gratis)

Downloaden via Android Market: Stardash (€1,59)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu