De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Retemoeilijke retrogame Retry nu beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
22 oktober 2014, 16:43
1 min leestijd
Retemoeilijke retrogame Retry nu beschikbaar voor Android
Retry Rovio

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio heeft de retrogame Retry uitgebracht in Google Play en de App Store. De game lanceerde een half jaar geleden al in Canada, Finland en Polen en heeft nu dus ook zijn weg naar ons land gevonden. De gratis arcadegame is qua opzet vergelijkbaar met het verslavende en frustrerende Flappy Bird, al bestuur je ditmaal een vliegtuigje in plaats van een vogeltje. Ook is de game niet eindeloos speelbaar, maar juist onderverdeeld in levels.

De levels zijn opgezet als steeds moeilijker wordende parkoersen met (bewegende) obstakels die je moet ontwijken. Het frustratiegehalte lijkt daarbij nog hoger te liggen dan bij Flappy Bird het geval is. Onderweg verzamel je muntjes en hoe verder je komt, des te hoger de uiteindelijke score. Het is echter wel opletten geblazen, want één aanraking met een muur of object betekent dat je opnieuw kunt beginnen.

Lees verder na de advertentie.

Retry voor Android downloaden

Zoals je in de trailer hieronder ziet, heeft Retry een geinige stijl die doet denken aan de 8-bit spellen uit het NES-tijdperk. Ook de muziek is heel toepasselijk retro.

Retry is via onderstaande link te downloaden en vereist tenminste 47MB aan vrije opslagruimte. De game werkt met Android 2.3 of nieuwer.

Download Retry in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu