Review: Astrid, uitgebreide takenlijst voor Android

Redactie
29 maart 2009, 19:44
3 min leestijd
Review: Astrid, uitgebreide takenlijst voor Android
Voorbeeld van een taak in Astrid.

Astrid is een todo-applicatie voor Android. Er zijn nog niet zoveel echt goede takenlijstjes voor Android, dus leek het ons interessant om deze uitgebreide applicatie eens aan een review te onderwerpen. Met Astrid kun je taken plannen, waarschuwingen te zien krijgen en ook synchroniseren met twee online diensten: Google en Remember The Milk. Astrid is gratis te vinden in de categorie Productivity in de Android Market.
Astrid heeft als bijzonderheid dat het simpel van opzet, maar toch heel compleet is. Eventuele alternatieven zijn RTM Tasks en TooDo. Daarnaast is er nog een lange lijst simpele taakapplicaties zoals ToDo Lite, ToDo List Free, Action Complete ($5), Tasks en Tag ToDo List.

Als je Astrid hebt geïnstalleerd kom je op het startscherm terecht. Met een knop kun je nieuwe taken toevoegen: je vult een omschrijving, prioriteit, tags, doorloptijd en eventueel wat notities in op het eerste tabblad. Op het tweede tabblad kun je start- en einddata kwijt en op het derde tabblad vul je de Alerts in. Zo kun je elke dag worden herinnerd aan een bepaalde taak. Er is keuze uit periodieke (elke dag, elke 5 minuten, etc) of vaste herinneringen (1 uur vantevoren, etc). Verder kun je aangeven wanneer je gewaarschuwd wilt worden: nadat de deadline voorbij is of nonstop totdat je de taak eens nader hebt bekeken.

Lees verder na de advertentie.

Het maken van subtaken is niet mogelijk. Wel kun je data vrij nauwkeurig invullen: een absolute deadline (donderdag 26 maart om 18:00 uur) of een beoogde deadline als het allemaal niet zo dringend is. Je kunt zelfs aangeven hoeveel tijd je al aan een taak hebt besteed en je kunt de taak aan je agenda toevoegen. Voor mensen die op uurbasis werken is het handig dat je ook kunt aangeven hoeveel tijd je al aan een bepaalde taak hebt besteed: op het startscherm vind je onder elke taak een timer, die je kunt aantikken als je aan de taak begint. Zo hou je ongemerkt bij hoeveel tijd je kwijt bent aan een bepaalde klus. Je kunt aan een voortgangsbalk zien hoever je al gevorderd bent met de taak, als je vooraf een bepaalde werkduur had ingesteld.

Na het afvinken van een taak blijft deze zichtbaar, maar doorgestreept en in een ander lettertype. Wil je de afgeronde taken onzichtbaar maken, dan kan dat ook. Herinneringen zijn in Astrid vriendelijk geformuleerd: je krijgt niet gewoon een pop-up, maar ook een motiverende mededeling: “Come on, let’s get this done”. Astrid ondersteunt niet de populaire werkwijze Getting Things Done, maar door met categorieën te werken kun je toch een GTD-achtige werkwijze aanmeten. De mogelijkheden om taken uit te wisselen zijn beperkt: je kunt synchroniseren met Remember The Milk en Gmail.

Conclusie

Eén van de meest uitgebreide takenlijsten voor Android, met heel wat mogelijkheden: je kunt taken tijdelijk verbergen tot ze relevant worden, de geïnvesteerde tijd per taak registreren, taken naar je agenda exporteren en synchroniseren met online diensten. Deze applicatie heeft al heel wat updates gehad en is gaandeweg steeds beter geworden. En het is nog gratis ook!

Info: Astrid Task/Todo List

  • Ontwikkelaar: Dev Astrid
  • Applicatie: Astrid
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 2.6.1
  • Bestandsgrootte: 261kB
  • Cijfer: 8
Categorie: Zakelijk
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's