Review: betalen met PayPal op je Android-toestel

Redactie
5 november 2009, 22:46
3 min leestijd
Review: betalen met PayPal op je Android-toestel
Het startscherm van PayPal.

In de Android Market is sinds enige tijd een applicatie van PayPal te vinden. Met deze applicatie kun je je saldo checken en geld overmaken naar vrienden. Waarom zou je dat op je telefoontoestel doen? Omdat je ook onderweg we eens in situaties zit waarbij je geld wilt overmaken. Je bent bijvoorbeeld met een groep vrienden bij een etentje, maar je hebt niet genoeg cash bij je. Eén van je vrienden is best bereid te betalen. Om te voorkomen dat je na een avondje stappen met een halfdronken kop achter de computer moet kruipen om via internetbankieren geld over te maken, kun je meteen tijdens het eten al via je PayPal-account betalen. Het maakt niet uit of het een Nederlandse of buitenlandse vriend is.

PayPal op je mobiele telefoon is ook handig als je via Marktplaats iets wilt aanschaffen en bij de verkoper langs gaat om te kijken of het wat is. Je hoeft dan niet met een dikke portemonnee met papiergeld bij de verkoper aan te bellen, maar betaalt via de app. De koper ziet het geld meteen binnenkomen en weet dat de betaling is voldaan. Best handig dus, maar werkt het ook?

Lees verder na de advertentie.

Ik heb de Android-applicatie geïnstalleerd vanuit de Market en kwam meteen op een scherm terecht waarop ik een betaling kon invoeren. Je vult het e-mailadres van de ontvanger en het gewenste bedrag in en hebt binnen een minuut de betaling uitgevoerd. Daarvoor is wel vereist dat je alvast een PayPal-account hebt, met daarop een positief tegoed of eventueel een gekoppelde bankrekening of creditcard. Als er genoeg tegoed op je PayPal-account staat kun je zonder kosten geld naar anderen overmaken (als je via een gekoppelde creditcard betaalt, kost het wel geld).

Voor het kiezen van de ontvanger kun je contacten uit je adresboek ophalen, maar dit duurt vrij lang. Weet je het e-mailadres, dan kun je dit net zo snel even intikken. Na het intikken van de gegevens tik je op Voltooid en de betaling is gelukt. Je kunt in de applicatie ook de betaalhistorie bekijken en het saldo opvragen. Voor alle andere handelingen (wachtwoord wijzigen, nieuwe bankrekening koppelen, etc) moet je op de desktop zijn, maar dat is geen bezwaar. Een knop onderin het scherm zorgt ervoor dat je weer wordt uitgelogd.

Je wordt ook automatisch uitgelogd als je de applicatie verlaat en wanneer je iets anders doet (bijvoorbeeld een screenshot maken). Kans dat iemand je Android-toestel in handen krijgt en je account plundert is er dus niet, zolang je je wachtwoord maar geheim houdt.

Conclusie

Een aanrader? Als je regelmatig PayPal gebruikt, vaak met buitenlandse vrienden te maken hebt of vaak bij mensen thuis komt om spullen van Marktplaats te kopen, is de applicatie best handig. De functionaliteit is beperkt tot saldo en transacties checken en geld overmaken, maar dat is voor zo’n mobiele applicatie eigenlijk wel genoeg. Je wordt automatisch uitgelogd, waardoor er geen kans is dat er misbruik van de applicatie wordt gemaakt. Het is niet veiliger of onveiliger dan PayPal-betalingen uitvoeren op de desktop.

PayPal

  • Ontwikkelaar: PayPal
  • Applicatie: PayPal voor Android
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.1.1
  • Bestandsgrootte: 400kB
  • Cijfer: 8
Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's