Review: eBuddy voor Android

Redactie
18 mei 2009, 20:30
1 min leestijd
Review: eBuddy voor Android
Chatten in landscape.

De review gaat vandaag over eBuddy, de instant messaging-applicatie die een paar dagen geleden werd uitgebracht. Na een tussentijdse update is eBuddy nu probleemloos te gebruiken. Met eBuddy krijg je toegang tot je chatcontacten: je kunt berichtjes uitwisselen via MSN, AOL, Yahoo! en een aantal andere netwerken. Zodra je de applicatie opstart kun je kiezen uit het aanmaken van een nieuw eBuddy-account of het inloggen met een bestaand account. Helaas moet je (net als bij Palringo) een apart account aanmaken en kun je niet meteen inloggen met bijvoorbeeld een MSN/Live-account.

Aanvankelijk heb je nog geen vrienden, maar als je via het menu je MSN-, Facebook- of Google-accountgegevens invult krijg je meteen te zien welke vrienden er online beschikbaar zijn. Ben je Mac-gebruiker, dan kun je via AIM ook je iChat-account gebruiken. Je kunt berichtjes sturen voorzien van smiley’s. Wat niet kan, is het uitwisselen van bestanden of het bellen van contactpersonen. Ook staat Skype niet in het lijstje van ondersteunde protocollen.

Lees verder na de advertentie.

Bovenin het scherm zijn drie tabbladen te zien: Buddies, Chats en Accounts. Je kiest een buddy uit en begint meteen te chatten. Onder het tabblad Chats kun je vervolgens tussen de chatgesprekken wisselen. En bij de accounts zie je welke mensen per netwerk online zijn. Je kunt eventueel ook nieuwe personen toevoegen. eBuddy waarschuwt met een geluidje als er nieuwe berichten zijn binnengekomen. Dit kun je eventueel uitschakelen. Ook herstelt de applicatie automatisch de internetverbinding, als deze is verbroken.

Conclusie

Op dit moment is er nog weinig keuze uit chatapplicaties voor Android. eBuddy is dan ook een goede ontwikkeling, ook al bevat het vooralsnog de basisfuncties en ontbreekt Skype als populaire VoIP/chat-mogelijkheid.

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's