Review: EX-reversi, strategisch bordspel voor Android

Wouter Nijsen
27 juni 2009, 10:01
2 min leestijd
Review: EX-reversi, strategisch bordspel voor Android

Reversi is van oorsprong een bordspel voor twee personen dat in het begin van de 20 eeuw al bekend was. Het doel van reversi is het dat het speelveld aan het eind van het spel gevuld is met de meeste stenen van je eigen kleur. Om dit te bereiken plaats je een steen op een lege plek van het bord. Alle stenen van je tegenspeler die tussen deze steen en een andere steen van je eigen kleur vallen (horizontaal, verticaal of diagonaal) kleuren om naar jouw speelkleur. Klinkt eenvoudig nietwaar? Cronos Crown  heeft een reversi spel voor je Android-telefoon uitgebracht wat zich netjes aan deze spelregels houdt. Maar voor de rest doet het in weinig tot niets meer denken aan een bordspel met eenvoudige tweekleurige stenen en dat is te zien aan de mooie graphics, overgangseffecten en leuke soundtrack van EX-reversi. Daarnaast zijn er nog een paar leuke opties toegevoegd.

Zo is er de mogelijkheid om naast de 50 standaardlevels zogenaamde userlevels te spelen. Levels die je zelf kunt maken of rechtstreeks via je Android telefoon kunt downloaden en op je SD-kaart opslaan. Highscores kun je uploaden zodat je je eigen scores kunt vergelijken met die van andere spelers. De bediening van het spel is eenvoudig en het geheel loopt lekker soepel. Geen haperingen in beeld of geluid dus.

Lees verder na de advertentie.

EX-reversi is zowel in landscape- als portrait-mode te spelen; bij het draaien van je telefoon draait het speelveld automatisch mee. Verder uiteraard de gebruikelijke instellingen voor geluid, en moeilijkheidsgraad. Simpel spel? in theorie wel, maar door de snelheid van het spel, ben je zelf ook geneigd sneller te spelen dan je zetten vooruit kunt denken. En op de één of andere manier zorgt dat er juist voor dat je maar blijft spelen.

Conclusie
EX-reversie is een goede reïncarnatie van een ouderwets bordspel. Mooie graphics, fijne gameplay en voldoende levels. Daarnaast zit de ontwikkelaar niet bepaald stil. Want hoewel het hier een gratis spel betreft, komen er toch regelmatig updates voor uit. Al met al een aanrader, die te downloaden is in de Android Market, of natuurlijk via de QR-code.

Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's