Review: Express News World Edition, wereldnieuws op je Android-telefoon
Wouter Nijsen

handmark_logoExpress News van Handmark liep al een tijdje als betatest. Nu is de definitieve versie in de Android Market verkrijgbaar. Het is niets meer of minder dan een programma waarmee je het wereldnieuws kunt lezen. Er is een verdeling gemaakt naar taal en soort nieuws. Het programma heeft een verzorgde interface, wat ervoor zorgt dat de bediening lekker eenvoudig werkt. Maar is de wereldnieuwslezer Express News World Edition ook wereldnieuws?

Ja en nee. De interface is top. Door van naar links en rechts te ‘vegen’ verander je de nieuwscategorie en dat werkt lekker snel. Voor elk nieuwsitem staat een kleine foto (behalve bij nieuws in het Nederlands!?) en het lettertype is goed leesbaar. Er is de mogelijkheid om nieuws in je eigen taal te selecteren. Helaas levert dit in het geval van de Nederlandse taal een probleem op: het nieuws is weliswaar in de Nederlandse taal, maar het gaat niet over gebeurtenissen die zich in Nederland afspelen (hooguit in Europa). Hiermee laat Handmark punten liggen. Verder valt op, dat het nieuws niet altijd even actueel is. Bij algemeen nieuws hoeft dat geen groot probleem te zijn, echter kijk je bij zakelijk nieuws dan zie je dat het eerste item 4 dagen oud is en het tweede zelfs 1 week! Dat is gewoon oud nieuws.

Gezien het feit dat het internationale nieuws wel up to dat is, kun je stellen dat Handmark gerust de lokale nieuwsoptie weg had kunnen laten.

Conclusie: Express News World Edition is een redelijke nieuwslezer voor algemeen wereldnieuws, maar om het echt een wereldprogramma te maken moet er echt nog wat veranderen.

nieuws3

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.