Review: iNap voor Android, tijdig gewekt worden in trein of bus

Redactie
9 augustus 2009, 10:25
2 min leestijd
Review: iNap voor Android, tijdig gewekt worden in trein of bus
inap

Vannacht is iNap in de Android Market verschenen. iNap van de Nederlandse ontwikkelaars Moop.Me werd al enorm populair op de iPhone. Met deze applicatie kun je rustig in slaap vallen bij het kaboem-geluid van de trein. iNap houdt namelijk je GPS-locatie bij en waarschuwt als je in de buurt van je bestemming bent. Het werkt als volgt: je start iNap, geeft aan bij welk station je wilt uitstappen en kunt met een gerust hart in slaap vallen. iNap waarschuwt wanneer je op 100 meter, 1 kilometer of naar keuze zelfs op 100 kilometer van je bestemming bent.

De GPS-ontvanger van je Android-toestel houdt in de gaten waar je bent. Daardoor is iNap minder geschikt om ondergronds in de metro te gebruiken, waar je mogelijk geen GPS-ontvangst hebt. Maar in bus of trein werkt het perfect.

Lees verder na de advertentie.

Na het installeren van de (gratis) applicatie krijg je een kaart te zien. Via het menu kies je een bestemming en een radius. Je kunt een adres, naam van een stad of een treinstation kiezen. Het handige van iNap is dat je een paar minuten langer kunt blijven slapen als de trein onderweg vertraging oploopt. iNap laat geen route zien naar je bestemming (het is immers geen navigatiesoftware), maar het laat wel zien hoeveel kilometer je nog van je bestemming bent verwijderd. Een blauw knipperend bolletje op de kaart geeft je huidige locatie aan, een rode pushpin toont je bestemming.

Verder is handig, dat je meerdere vaste bestemmingen in een lijstje kunt zetten. Moet je regelmatig naar Arnhem, dan hoef je die plaatsnaam (of het adres) alleen maar aan te tikken bij de volgende reis. In de instellingen voor geluid geef je aan welk alarmgeluid je wilt horen. Je kunt kiezen uit een alarmringtone en/of vibratie. Riskant? Er zijn al zoveel mensen die het dagelijks op de iPhone gebruiken en er tevreden over zijn, dat het wel duidelijk is dat de applicatie gewoon werkt. Al kan het natuurlijk best eens voorkomen dat de batterij van je toestel leegraakt, waardoor je alsnog het station voorbij zoeft…

Conclusie

iNap: Arrival Alert is gratis te downloaden uit de Android Market. Echt een aanrader voor mensen die vaak moeten reizen en zo vroeg de deur uit moeten, dat ze in trein of bus nog graag even een powernap doen. Een aandachtspunt is dat je je Android-toestel goed moet wegstoppen, want als je iets te diep in slaap valt waarna iemand er met je toestel vandoor gaat, verslaap je je alsnog. iNap is een origineel idee en een compleet nieuwe manier om gewekt te worden.

Info: iNap

  • Ontwikkelaar: Moop.Me
  • Applicatie: Moop.Me iNap
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0.0
  • Bestandsgrootte: 439kB
  • Cijfer: 8,5
Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's