Review: LinkedIn (beta), eindelijk een echte LinkedIn-applicatie voor Android

Wouter Nijsen
19 augustus 2009, 22:40
2 min leestijd
Review: LinkedIn (beta), eindelijk een echte LinkedIn-applicatie voor Android
linkedin_logo

De Nederlandse ontwikkelaar Jupe Software, bekend van Het Weer heeft een LinkedIn-applicatie voor Android ontwikkeld. Nu waren er al een aantal LinkedIn-programma’s in de Android Market te vinden, maar feitelijk zijn dat niet meer dan mobiele browsers voor de LinkedIn-site. Jupe Software heeft het anders aangepakt en een echte applicatie gemaakt. LinkedIn is een in 2003 opgericht sociaal netwerk dat gericht is op professioneel gebruik.

Wereldwijd waren er in 2007 al meer dan 40 miljoen gebruikers die via LinkedIn een netwerk kunnen opbouwen met gebruikers uit bijvoorbeeld hetzelfde vakgebied. LinkedIn leent zich niet alleen voor het verzamelen van nieuws, maar bijvoorbeeld ook voor het vinden van een nieuwe baan, andere personen of  zakelijke kansen  via je eigen netwerk en aanbevelingen. Voor iPhone was er al een native app en nu dus ook voor Android, zodat je ook onderweg geen enkele kans meer hoeft te laten schieten.

Lees verder na de advertentie.

LinkedIn voor Android heeft nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de LinkedIn-site. Alle informatie is ondergebracht in tabbladen die bovenin het scherm te selecteren zijn. Zo kun je eenvoudig de updates van je netwerk bekijken, heb je toegang tot je contacten, is er een zoekfunctie en kun je je eigen status aanpassen. Je eigen profiel is alleen te bekijken en niet via de Android-applicatie te wijzigen. Door een contact te selecteren krijg je een overzicht met alle relevante gegevens van deze persoon. Een aardige extra optie is de mogelijkheid om je contacten op Google Maps weer te geven zodat je in één oogopslag inzicht hebt in de geografische spreiding van je netwerk.

contacts

Conclusie
LinkedIn (beta) van Jupe Software is een aanwinst voor de Android Market. Deze gratis LinkedIn-applicatie laat de overige browser-achtige apps ruim achter zich. De applicatie werkt lekker vlot en intuitief. Enige probleem wat zich heeft voorgedaan is het feit dat de foto’s van de contacten niet weergegeven worden. Op het screenshot, dat geleend is van de ontwikkelaar, staan ze wel. Ik ga er vanuit dat dit een beta-bug is, die snel opgelost gaat worden.   Voor de professional die altijd en overal zijn netwerk wil  kunnen raadplegen is LinkedIn voor Android een must-have die gratis te downloaden is in de Android Market, of via het scannen van de QR-code.

Via: Jupe Software

Categorie: Zakelijk
Spotlights: Android, LinkedIn

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's