Review: Nederlandse Android-applicatie Stream Live Radio

Redactie
11 oktober 2009, 23:37
3 min leestijd
Review: Nederlandse Android-applicatie Stream Live Radio
stream live radio android

Android-toestellen met 16 of zelfs 32GB opslagruimte zijn nog niet te koop en de enige manier om lekker veel muziek op je toestel mee te nemen is het kopen van een paar microSD-kaartjes. Streaming audio is dan eigenlijk een ideale oplossing: toch lekker naar muziek luisteren, terwijl je het geheugenkaartje kunt gebruiken voor andere dingen (navigatie bijvoorbeeld). De Nederandse aanbieder Sublimity Mobile Software heeft nu een applicatie uitgebracht, die de “ultieme streaming radio player” voor Android zou moeten zijn. Met de gratis demoversie van Stream Live Audio luister je maximaal 90 seconden naar elk station (helaas kon ik die gratis versie . De volledige versie is voor €3,99 te koop (of voor $4,99 in de VS). Kijk je naar de mogelijkheden, dan biedt Stream Live Audio heel wat opties, zoals zoeken naar songteksten en YouTube-video’s terwijl je naar de muziek luistert.

Maar Stream Live Radio is natuurlijk vooral bedoeld om lekker naar de radio te luisteren. De complete SHOUTcast Radio Directory is aanwezig, met meer dan 25.000 internet-radiostations.

Lees verder na de advertentie.

Bij het openen van de applicatie geef je eerst de gewenste taal aan (Nederlands of Engels), waarna de applicatie begint met het updaten van de lijst met radiostations en de genres. Je hebt daarna de optie om foutmeldingen automatisch naar de ontwikkelaar te sturen. Om te zorgen dat je als gebruiker niet het bos in wordt gestuurd, verschijnt er een instructie van 10 pagina’s waarin alle mogelijkheden van Stream Live Radio uitgebreid worden uitgelegd – erg netjes! Vervolgens ga je naar de lijst met 170 genres, blader je naar een gewenst station en de muziek begint na een paar seconden vanzelf te spelen.

Stream Live Radio heeft in vergelijking met veel andere streaming audio-applicaties als bijzonderheid dat je ook AAC+ streams kan afspelen. AAC+ is een veel efficiëntere audio-codecs, die bij dezelfde geluidskwaliteit minder dataverkeer tot gevolg heeft. Dat is niet alleen prettig voor de mobiele operators, maar ook voor jezelf, want dat geeft je de mogelijkheid om tijdens het luisteren naar muziek nog andere activiteiten te doen. Stream Live Radio heeft daar ook rekening mee gehouden door opties in te bouwen die je tijdens het luisteren kunt doen: zoeken naar songteksten, informatie op Wikipedia opzoeken van de artiest waar je naar luistert, passende YouTube-video’s zoeken of bij Amazon.com zoeken naar mp3-downloads. Je kunt zelfs gitaaraccoorden zoeken, voor het geval je wilt meespelen met de muziek.

Stream Live Radio toont vijf knoppen onderin het scherm: Afspelen, Recent, Bladeren, Zoeken en Favorieten. Die favorietenfunctie en het lijstje met recente stations is nuttig, want probeer tussen de duizenden radiostations maar eens snel een bepaald station terug te vinden. Als je naar het homescreen van Android teruggaat blijft de radio gewoon op de achtergrond spelen. Via een icoontje in de takenlijst van Android (links bovenin) krijg je snel weer toegang tot de app om van station te wisselen. Bij het opstarten van een radiostations kun je kiezen of je het radiostation wilt starten en/of meteen wilt opslaan bij je favorieten.

Conclusie

Stream Live Radio is een erg complete streaming radio-applicatie. Ik merkte geen problemen bij het afspelen van de streams via 3G en Wi-Fi en het handige is dat je daarbij ook nog gewoon kunt blijven doorwerken op je toestel. Hetzij door de activiteiten in de applicatie zelf uit te voeren (songteksten bekijken, achtergrondinformatie over de artiest opvragen) of door naar het homescreen van Android te gaan en zelf een applicatie op te starten.

Stream Live Radio

Stream Live Radio is te downloaden uit de Android Market door te zoeken naar ‘sublimity’ of door onderstaande QR-codes te scannen.

Demoversie:

Betaalde versie:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's