Review: phoneHotel, je Android-telefoon als hotelgids

Wouter Nijsen
8 december 2009, 23:00
2 min leestijd
Review: phoneHotel, je Android-telefoon als hotelgids
splashscreen

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij je een hotelkamer wilt reserveren. Meestal doe je dit natuurlijk gewoon lekker thuis achter je pc of Mac. Het kan echter ook zo zijn dat je vergadering aan de andere kant van het land of een bezoekje aan een beurs toch behoorlijk uitloopt. Nu hoef je niet langer collega’s te vragen om de plaatselijke VVV te bellen. Met phoneHotel zoek en reserveer je een hotelkamer met je Android-telefoon. In totaal bevat de database meer dan 210.000 hotels, grote kans dat er dus één bij je huidige locatie in de buurt is. Zoeken van een hotelkamer kan op verschillende manieren, namelijk via het opgeven van een bepaalde plaatsnaam, of door het zoeken op basis van je huidige locatie. Zodra je voor de laatste optie kiest kun je aangeven binnen welke straal hotels gezocht moeten worden.

Deze aanpasbare straal is handig voor zowel het gebruik in een stad als op het platteland. Zou er namelijk gebruik gemaakt worden van een vaste zoekstraal, dan zou dit kunnen betekenen dat je in stedelijk gebied een overvloed aan resultaten krijgt, terwijl je in landelijk gebied het risico loopt helemaal geen resultaten te krijgen. Voor beide zoekopties geldt dat je optioneel de aankomst en vertrekdatum, het aantal sterren en de naam van je favoriete hotelketen kunt opgegeven.

Lees verder na de advertentie.

In het scherm met resultaten dat vervolgens verschijnt kun je een hotel selecteren waarna zich een menuscherm opent met daarin de keuze voor het weergeven van de details of een kaartje met daarop de exacte locatie van het hotel. De details-optie bevat informatie over het betreffende hotel en de plaats waar deze zich bevindt. Ook kun je hier foto’s van o.a. de hotelkamers vinden en de prijzen van de verschillende kamers. Vul je de aankomst en vertrekdatum in dan kun je direct zien of er een kamer beschikbaar is, wat deze kost én je kunt direct reserveren en eventueel via je credit-card vooruit betalen door de gekozen kamer te selecteren.

Conclusie:

De gehele applicatie is duidelijk, werkt snel en de informatie over de hotels is uitgebreid. Via iconen is aangegeven of e bijvoorbeeld WiFi aanwezig is of prive-parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Een snelle check leert dat er zelfs hotels te vinden zijn in de kleinere plaatsen. Vooral het direct reserveren van een hotelkamer is een plus, je hoeft dus niet eerst het hotel te bellen maar kunt alles in één keer afhandelen. Hiermee is phonehotel gerust een must-have voor de veelreizende Android bezitter te noemen. Downloaden kan gratis in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

  • Ontwikkelaar: ProbaSys
  • Applicatie: phoneHotel
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.6.0
  • Bestandsgrootte: 652kB
  • Cijfer: 9
Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's