Review: Seesmic, nieuwe Twitter-app voor Android

Redactie
21 november 2009, 13:22
3 min leestijd
Review: Seesmic, nieuwe Twitter-app voor Android
seesmic op android

Seesmic is een bedrijf dat Twitter- en Facebook-applicaties ontwikkeld. Tot nu toe gebeurde dat alleen voor het web en de desktop. Eerder van de week onthulden ze hun Windows-applicatie en nu zijn er ook twee mobiele applicaties, respectievelijk voor Android en BlackBerry. We probeerden de Android-versie uit.

Bij het opstarten vul je zoals gebruikelijk je Twitter-gegevens in, waarna je de mogelijkheid krijgt om Seesmic te volgen op Twitter. Klik je door, dan zie je een overzichtelijke interface met vier tabbladen: Timeline, Replies, Messages en Profile. Dat laatste tabblad is wat overdreven, want waarom zou je voortdurend je eigen profiel willen bekijken? Misschien leuk voor mensen die geobsedeerd zijn door het aantal volgers.

Lees verder na de advertentie.

Druk je op de menuknop, dan zie je drie mogelijkheden: Refresh, Compose en Settings. Seesmic heeft diverse mogelijkheden om notificaties in te stellen, je kunt zelf kiezen welke foto- en videodiensten en URL-verkorters je wilt gebruiken en je hebt nog een reeks andere instellingen tot je beschikking, zoals het aantal tweets in de tijdlijn.

Open je een los bericht, dan kun je daarop antwoorden, DM’en of retweeten in de standaard RT-weergave. Je kunt ook berichten als favoriet markeren of het profiel van de schrijver bekijken. Vanuit dat profiel heb je toegang tot aantal tweets, favorieten en volgers, met knoppen om een bepaalde persoon te volgen of te blokken.

seesmic landscape

Ondersteuning voor Lists zit er nog niet in en ook ontbreekt in Seesmic de mogelijkheid om meerdere accounts toe te voegen. De nieuwe locatiefunctie zit er wél in en je kunt ook tweets in landschapsweergave schrijven, zodat het toetsenbord wat groter wordt. Seesmic voor Android is al aangepast voor het grotere scherm van de Droid. Wat onhandig is dat je bij het shrijven van een nieuwe tweet op een knop linksboven moet tikken om je tweet te versturen (ik verwachtte die knop rechtsboven of -onder, zoals in de meeste interfaces). Het gebeurde me daardoor een paar keer dat ik op de knop Cancel drukte.

seesmic fout

De vergelijking met Twidroid ligt natuurlijk voor de hand. Seesmic kan de bekendste Twitter-client voor Android behoorlijk goed bijbenen, maar heeft geen zoekfunctie en geen trends en allerlei andere extra’s die Twidroid zo populair hebben gemaakt. Voorlopig hoeft Twidroid zich nog niet door deze nieuwe concurrent bedreigd te voelen. Temeer ook, omdat Seesmic tijdens het testen regelmatig wat steekjes liet vallen: de tijdlijn verscheen niet (ook niet na het klikken op Refresh), Seesmic raakte bij het publiceren regelmatig de verbinding met Twitter kwijt, maar wel de grootste fout is te zien op de screenshot hiernaast: mijn Seesmic-bericht wordt met een foute profielfoto getoond. Naast mijn berichtje is een foto van één van mijn contactpersonen te zien. Een ander vervelend probleem was dat telkens na het verlaten van de applicatie mijn account bleek te zijn weggegooid. Dat wordt dus telkens opnieuw inloggen. Nu weet ik natuurlijk niet of ik de enige met dit probleem ben, maar mocht het bij meer mensen voorkomen dan vind ik het toch een behoorlijke domper en een reden om Seesmic helemaal niet te installeren.

Conclusie

Seesmic is met een indrukwekkende opmars bezig om op vrijwel elk platform aanwezig te zijn. Dat lijkt ze aardig te lukken, al laat de Android-applicatie van Seesmic nog wel te wensen over. De interface is overzichtelijk en alle basisfuncties zitten erin, maar door het ontbreken van meerdere accounts en een paar foutjes tijdens het testen ben je voorlopig beter af door Twidroid te blijven gebruiken.

Seesmic

  • Ontwikkelaar: Seesmic
  • Applicatie: Seesmic for Android
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Getest op een: HTC Hero, Android 1.5
  • Bestandsgrootte: 1,1MB
  • Cijfer: 7
Categorie: Sociaal
Spotlights: Android, Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's