Review: Touiteur, een nieuwe Android Twitter-applicatie

Wouter Nijsen
22 februari 2010, 16:47
3 min leestijd
Review: Touiteur, een nieuwe Android Twitter-applicatie

Voor de Twitterende Android-bezitter is er ondertussen een behoorlijk aanbod van Twitter-applicaties in de Android Market te vinden. Met het verschijnen van Touiteur, ontwikkeld door de makers van Beautiful Widgets, is deze keuze nu nog groter geworden. De meeste applicaties onderscheiden zich door hun look en feel en niet door de extra mogelijkheden. Zo ook Touiteur, die overzichtelijkheid met eenvoudige bediening probeert te combineren. Wat functionaliteit betreft is er niets nieuws onder de zon of het moet de ondersteuning voor Twitter-lists en meerdere Twitter-accounts zijn.

Lees verder na de advertentie.

Werking

De applicatie start met de timeline, voorzien van de tweets van de mensen die je volgt. Via de instellingen kun je bepalen hoeveel berichten er maximaal geladen moeten worden, wat uiteraard invloed heeft op de opstarttijd van Touiteur. Prettig aan Touiteur is dat de List-positie onthouden wordt. Wanneer je de applicatie de volgende keer opnieuw start zie je in dit scherm dus de laatst gelezen tweet en scroll je naar boven om de nieuwere berichten te lezen. Wil je zelf je status twitteren dan volstaat het op de balk naast de programmanaam te drukken, waarna zich een invoerveld opent zodat je je statusupdate kunt intypen.

Door een tweet te selecten komt er onder het bericht een menu in beeld met de opties: Reply, Links, Retweet, Message en More. Deze More-optie bevat de mogelijkheid om iemands profiel te bekijken, een bericht als favoriet aan te merken of te delen via e-mail en de inhoud van het bericht naar het klembord te kopiëren.

Mogelijkheden

Via de instellingen kun je het uiterlijk van de applicatie aanpassen door het wijzigen van de tekstgrootte en het gebruikte kleurenthema. Dit laatste kan overigens alleen in de Premium-versie. Ook kun je ervoor kiezen om bij elke tweet de achergrond van het bericht een andere kleur te geven, of de links in een bericht van een afwijkende kleur te voorzien. Touiteur heeft de mogelijkheid om op de achtergrond op nieuwe berichten te controleren via een instelbare interval. Gelukkig kun je aangeven of deze controle moet plaatsvinden op alle nieuwe berichten, Mentions of Direct Messages om te voorkomen dat je teveel notificaties krijgt. Naast een aantal extra mogelijkheden voor het aanpassen van het uiterlijk van Touiteur heeft de Premium-versie ook een eigen widget. Er zijn widgets beschikbaar in het formaat 4×1, 4×2 en 4×3. Afgezien van het tonen van de laatste paar Tweets hebben de widgets geen functionaliteit. Even snel je status vanaf je homescreen bijwerken is er dus niet bij.

Conclusie

Touiteur is wat uiterlijk betreft een mix van Twidroid, Seesmic en Tweetcaster. De applicatie oogt verzorgd maar werkt nog niet erg snel. Vooral het laden van nieuwe berichten lijkt net iets langer te duren dan wenselijk is. Ook het scrollen door de lijst met Tweets verloopt niet soepel. De manier die Touiteur gekozen heeft om een bericht te beantwoorden werkt echter lekker vlot doordat je niet eerst de menuknop hoeft te gebruiken maar eenvoudig het bericht selecteert om de beschikbare opties zichtbaar te maken.

Voordelen:

  • Opgeruimde interface
  • Algehele look en feel
  • Bereikbaarheid berichten opties
  • Mogelijkheden aanpassen uiterlijk

Verbeterpunten

  • Snelheid!

Touiteur is er in een gratis en Premium versie. Die gratis versie zal voor het meerendeel van de gebruikers voldoende mogelijkheden hebben en is gelukkig vrij van advertenties. Wil je volledige controle over Touiteur dan kun je voor de €1,99 kostende Premium versie kiezen. Beide versies zijn in de Android Market te vinden, of door onderstaande QR-codes te scannen

  • Applicatie: Touiteur
  • Ontwikkelaar: LevelUp Studio
  • Versie: 1.02
  • Grootte: 703KB
  • Waardering: 7,5
Categorie: Sociaal
Spotlights: Android, Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's