De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Review: Twitteren met de nieuwe Android-applicatie Twitta

Redactie
11 maart 2009, 16:23
2 min leestijd
Review: Twitteren met de nieuwe Android-applicatie Twitta
twitta

Twitta is een nieuwe Twitter-appliatie voor Android, die sinds een paar dagen via Android Market te installeren is. De insteek van Twitta is minimaal, net als bij de eerder besproken applicatie Twitli: het gaat erom dat je makkelijk een Twitter-bericht kunt sturen, zonder dat je door allerlei extra functies wordt afgeleid. Wat het applicatie-icoon en het uiterlijk betreft wint Twitta al meteen wat extra punten in vergelijking met Twitli: het ziet er mooi vormgegeven uit en de groene kleur van de applicatie geeft een vriendelijke uitstraling.

Qua functionaliteit is Twitta wel veel beperkter: je kunt alleen de tijdlijn van berichten van jezelf en vrienden zien. Het bekijken van berichten die direct aan jou zijn gestuurd (DM’s) of berichten waarin jouw naam voorkomt (@reply’s) zijn niet in een aparte lijst zichtbaar te maken.

Lees verder na de advertentie.

Twitta heeft dus één weergavemogelijkheid: de lijst met een mix van berichten, met daaronder een tekstvak waarin je een nieuwe tweet kwijt kunt. Een tellertje geeft aan hoeveel karakters je al hebt gebruikt. Druk je op de menuknop, dan zie je vier knoppen: Sign out, Preferences, Refresh en About. Dat is alles: geen hulp bij het invoegen van foto’s, het verkorten van je URL of andere extra’s. Twitta is uitsluitend bedoeld om zelf snel een berichtje te posten en te kijken waar je vrienden zoal over schrijven. Direct messages verschijnen niet in de lijst en ook berichten waarin jouw naam voorkomt blijven buiten beeld als je de betreffende persoon niet zelf volgt. Je kunt ook geen Reply geven op berichten van anderen.

Voor sociale twitteraars, die er een gewoonte van hebben gemaakt voortdurend in dialoog met followers te zijn, is Twitta totaal onbruikbaar. Voor de casual twitteraars is het een handig tooltje. Al kun je je afvragen: als je toch al Twitroid op je G1 hebt geïnstalleerd, waarom zou je dan nog een extra Twitter-tool installeren voor de momenten dat je even snel wilt twitteren? Twitroid opstarten is net zoveel moeite.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een basic Twitter-client heb je de keuze uit Twitli en Twitta. Persoonlijk bevalt Twitta me iets beter: De interface is overzichtelijk, het vak waarin je je bericht moet tikken is beter te gebruiken en je wordt niet afgeleid door extra functies. Tegelijk is Twitta erg beperkt: je kunt bijna niets en zou daarom eigenlijk het cijfer 3 moeten krijgen. De insteek was echter om een lichtgewicht Twitter-applicatie te maken en daarin is de ontwikkelaar geslaagd. Vandaar dat Twitta van mij een 8 krijgt.

Info: Twitta

  • Ontwikkelaar: DART
  • Applicatie: Twitta
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 2
  • Bestandsgrootte: 639kB
  • Cijfer: 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's