Review: Useful Switchers, één dashboard voor al je instellingen

Redactie
31 mei 2009, 15:15
1 min leestijd
Review: Useful Switchers, één dashboard voor al je instellingen
De Nederlandse interface van Useful Switchers.

Useful Switchers is een applicatie die al wat langer voor Android verkrijgbaar is. De applicatie is zo handig, dat het best de moeite waard is om een review aan te besteden – voor iedereen die Useful Switchers nog niet kent. Het doel van de applicatie is simpel: snel toegang geven tot alle veelgebruikte instellingen en schakelaars. Je kunt hiermee snel Wi-Fi, Bluetooth, 3G, GPS of flightmode in- en uitschakelen, maar hebt ook snel toegang tot batterijstatus, helderheid van het scherm, timeout van het scherm en geheugengebruik van de SD-kaart. Al die opties zijn gewoon via de Settings/Instellingen op je Android-toestel te vinden, maar daarvoor moet je door een menu bladeren. Useful Switchers toont alle opties meteen in beeld, zonder zoeken.

Als bonus krijg je er ook nog een zaklamp bij, waarbij het scherm gewoon wit verlicht wordt, zodat je met je telefoon ‘s avonds laat de deurbel kunt vinden. Het grote pluspunt is dat Useful Switchers een erg compacte interface heeft: alles is op één scherm onder handbereik en je wordt meteen doorgestuurd naar de juiste instellingen van het besturingssysteem. De interface is Nederlandstalig en er is keuze uit twee weergavemethoden: Venster of Schermvullend. Die weergavemethode maakt eigenlijk weinig verschil.

Lees verder na de advertentie.

Useful Switchers is in twee varianten verkrijgbaar: een gratis versie en een donatieversie ($2,99) voor mensen die de applicatie de moeite waard vinden om ervoor te betalen. Er zijn in de Android Market inmiddels losse applicaties te krijgen, waarmee je bijvoorbeeld Wi-Fi snel kunt in- en uitschakelen. Zelf vind ik Useful Switchers veruit het handigst: alles staat bij elkaar, de applicatie is overzichtelijk vormgegeven en je hoeft nooit meer bladeren om de juiste instelling te vinden.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's