De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Review: Vexed, klassieke puzzelgame voor Android

Wouter Nijsen
18 juni 2009, 9:13
2 min leestijd
Review: Vexed, klassieke puzzelgame voor Android
89777_medium

Als oud Palmer, ofwel PalmOS-gebruiker, komt mij deze klassieke puzzelgame behoorlijk bekend voor: Vexed. Een ouderwetse hersenkraker, die nu voor Android beschikbaar is in de Market. De eerste versie van Vexed werd in 1999 uitgebracht door James McCombe voor het PalmOS-platform. Pas twee jaar later volgde er een kleurenversie, gemaakt door Steve Haynal. Sinds 2001 is Vexed voor PalmOS een SourceForce project, dat sinds april 2006 lijkt stil te liggen. Wat niet zo verwonderlijk is gezien het feit dat PalmOS helaas een stille dood aan het sterven is, helemaal nu Palm WebOS gelanceerd heeft. Maar dat was geschiedenis en Android is the real now. En juist voor het jonge Android heeft Vgard.net Vexed nieuw leven ingeblazen.

Vexed heeft geen killer soundtrack of flitsende graphics. En dat is maar goed ook, aangezien dit alleen maar zou afleiden. Er is hier namelijk sprake van een heuse breinbreker. Het doel van Vexed is om alle blokjes te laten verdwijnen door gelijke blokken naarelkaar toe te schuiven. Klinkt eenvoudig, nietwaarZ Maar let goed op dat je met de juiste blokken begint. Ook zul je merken dat je door het schuiven en laten verdwijen van blokken een kettingreactie veroorzaakt  van vallende blokken.

Lees verder na de advertentie.

Juist die vallende blokken zijn lastig te voorspellen. Als deze namelijk in hun val hun evenbeeld tegenkomen, zullen ze verdwijnen. Het is nu de kunst om een dusdanige kettingreactie te veroorzaken dat je aan het eind niet met blokjes blijft zitten, die je niet meer kunt matchen met andere. Vexed heeft 2800 levels en een tutorial die je kunt spelen om te oefenen. De achtergrond en de de grafische voorstelling van de blokjes kun je aanpassen.

vexedtotaal

Conclusie:
Vexed is de ideale breinbreker voor die wachtmomenten die je zoal tijdens de dag kunt hebben. De graphics zijn goed, de bediening eenvoudig en is lekker licht. Als je liefhebber bent van flistende, snelle games kun je Vexed beter niet proberen. Ben je meer iemand die dol is op puzzelen, dan is dit de game voor jou. Vexed is er in een gratis versie die een klein advertentiebalkje laat zien en een advertentievrije versie die $2,- kost. Downloaden kan in de Market, of via onderstaande QR-code (Vexed Free).

Opmerking: De oplettende lezer zal gezien hebben dat het eerste screenshot niet van Android maar van PalmOS afkomstig is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu