De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Review: Zedge voor Android, gratis ringtones en wallpapers

Redactie
24 november 2009, 14:01
3 min leestijd
Review: Zedge voor Android, gratis ringtones en wallpapers
zedge android

Als je eerder een Symbian-telefoon hebt gehad (of gewoon gek bent op ringtones en wallpapers) ken je Zedge misschien al. Deze website levert meer dan 300.000 wallpapers en ringtones, die je gratis op je toestel kunt installeren. Meer dan 15 miljoen Zedge-leden maken al gebruik van de dienst en nu er een gratis Android-applicatie van Zedge is gelanceerd zal dat aantal nog groter worden. Gelukkig hoef je na installatie van de Zedge-applicatie niet meteen een account aan te maken. Je kunt vrij bladeren door de ringtones en wallpapers en via de zoekfunctie proberen iets te vinden dat naar je smaak is.

Kom je iets leuks tegen, dan kun je dat met een hartje markeren als favoriet.

Onderin het scherm zijn vijf tabbladen te zien: Home, Downloads, Search, Favorites en More. Via de knop More bereik je de instellingen, die je alleen de mogelijkheid geven om een familiefilter in te stellen. Zet je dat filter uit, dan zul je zien dat het met de schunnige plaatjes eigenlijk best meevalt.

Lees verder na de advertentie.

Voorbeeld van een wallpaper.

Het leuke is dat er voor Android-fans al behoorlijk wat geschikte wallpapers te vinden zijn. Een zoekactie op ‘Android’ levert 163 resultaten op, dus keuze genoeg. Je kunt de gevonden wallpapers en ringtones gratis downloaden binnen de applicatie. Ga je vervolgens naar het tabblad Downloads, dan vind je daar bij je nieuwe wallpaper de knop ‘Set wallpaper’.

Bij ringtones krijg je meteen een volledige preview te horen. Ook die kun je markeren en downloaden, als de ringtone je bevalt. Op het tabblad Downloads krijg je een overzicht van content die je gedownload hebt. Bij ringtones kun je nogmaals een preview horen, voordat je op de knop ‘Set ringtone’ klikt. Het instellen van een nieuwe ringtone is na het aantikken van de knop ‘Set ringtone’ binnen een seconde gelukt. Supersimpel dus.

Bij aanbieders van gratis ringtones en wallpapers ben ik altijd wat sceptisch. Meestal word je overspoeld met een hoop reclame, zit je aan een sms-abonnement vast of blijkt ‘gratis’ toch uiteindelijk betaald te zijn. Zedge is wat dat betreft een aangename verrassing. De applicatie toont bovenin elk scherm een roterende Google Adsense-banner, die op een niet erg storende manier aanwezig is. Ik vind dat prima zo; Zedge moet nu eenmaal ook geld verdienen om de website draaiend te houden en als dit de enige wijze is waarop ze me lastigvallen, valt daar best mee te leven.

Wil je weten hoe de Android-applicatie van Zedge tot stand kwam? Zedge schrijft er een weblog over.

Conclusie

De applicatie Zedge is mooi gemaakt, heeft een overzichtelijke interface en bevat heel wat content die je ook nog gratis kunt downloaden. Zedge maakt het allemaal erg makkelijk: je hoeft geen account aan te maken of gegevens achter te laten: je kunt me kunt meteen door de collectie bladeren en downloaden wat je wilt hebben. Voor Android-gebruikers zitten er behoorlijk wat geschikte Android-wallpapers tussen, hoewel je natuurlijk ook gewoon voor een neutrale wallpaper (zonder robotje) kunt kiezen. Ook daaruit is keuze genoeg.

Zedge

  • Ontwikkelaar: Zedge
  • Applicatie: Zedge voor Android
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 728kB
  • Cijfer: 9

Tipgever: Pedro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu