Dit moet je weten over de nieuwe Facebook-app Riff

Redactie
2 april 2015, 7:40
1 min leestijd
Dit moet je weten over de nieuwe Facebook-app Riff

Facebook heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee gebruikers met korte video’s op elkaar kunnen reageren. Riff is per direct te downloaden voor Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Het gebeurt niet vaak dat Facebook een nieuwe app uitbrengt die niet exclusief voor de iPhone is. Riff, de nieuwe video-app van het sociale netwerk, is de eerste app in een lange tijd die naast iOS ook direct voor Android beschikbaar is. En daar zullen velen blij mee zijn, want Riff is een opvallend leuke app waarmee je Facebook-vrienden op jouw video’s kunt laten reageren en vice versa.

Zo werkt Riff

Bij Riff log je logischerwijs in met je Facebook-account. Vervolgens kun je op bestaande video’s reageren of je eigen video opnemen. Laatstgenoemde doe je door een tag te kiezen die informatie geeft over de video, zoals ‘love’, ‘lipsync’ of ‘birthday’. De opgenomen video heeft een maximale lengte van twintig seconden, die je daarna via Riff met andere gebruikers kunt delen. Ook  verschijnt de video, indien je dat wilt, op je Facebook-profiel.

Hoe meer mensen op jouw video reageren, hoe langer de video wordt en hoe meer mensen de video uiteindelijk krijgen te zien. Er kunnen daarbij geen vooraf opgenomen video’s worden gebruikt; als je een video wilt verspreiden of op een video wilt reageren, moet je op datzelfde moment een videoclip via de app opnemen.

Download Riff

Riff is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.3 en hoger.

Download Riff in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu