De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Leer (beter) gitaarspelen met Android-app Riff Maestro

Gijs Ettes
15 december 2015, 15:11
1 min leestijd
Leer (beter) gitaarspelen met Android-app Riff Maestro

Riff Maestro is een gitaarleraar in zakformaat. Met de app kun je je favoriete nummers importeren en de akkoorden leren, zodat je zelf op je gitaar kunt meespelen.

Lees verder na de advertentie.

Niet echt gratis

Hoewel Riff Maestro gratis te downloaden is uit Google Play moet je voor de belangrijkste functies van de app betalen. De alles-in-een-bundel van 8,99 euro geeft je een metronoom die het tempo van het nummer aangeeft en de mogelijkheid om de snelheid en toonhoogte aan te passen. Maar misschien nog wel belangrijker: na deze in-app aankoop heeft Riff Maestro de optie  om realtime akkoorden weer te geven terwijl nummers worden afgespeeld. Dit werkt het beste bij  stukken waar maar één gitaar hoorbaar is.

Vanuit het startscherm van Riff Maestro kun je op het plusteken linksboven drukken om een mp3’tje dat op je toestel staat te importeren. Met de knoppen onder in beeld laat  je bepaalde stukken uit een nummer loopen, zodat je kunt leren welke akkoorden in welk tempo worden gespeeld. Ook vind je hier de functies om het nummer te vertragen en de toonhoogte aan te passen. Het wijst zich vanzelf en werkt  prima.

Aan de rechterkant bevindt zich een hamburgermenu dat toegang geeft tot de instellingen, je gebruikersaccount (optioneel) en de store voor in-app aankopen. Die kosten tussen de 4,49 en 8,99 euro per stuk.

Riff Maestro downloaden

Via onderstaande link kun je Riff Maestro downloaden. De app vereist Android 4.1+ en minstens 5MB aan vrije opslagruimte.

Download Riff Maestro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu