Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Rijden de Treinen: vlotte ov-app voorzien van flinke update

Gijs Ettes
28 mei 2014, 10:11
1 min leestijd
Rijden de Treinen: vlotte ov-app voorzien van flinke update
rijden de treinen

De ov-app Rijden de Treinen is vandaag van een flinke update voorzien. Versie 2.0 introduceert een volledig nieuwe interface die zich kenmerkt door een drietal tabbladen (storingen, vertrektijden en reisplanner) en een minimalistisch design. Dat laatste is wel zo fijn, aangezien de Android-app ook op plekken met weinig bereik actuele informatie toont en ontzetten snel werkt. Bovendien neemt de app nauwelijks ruimte in op je toestel.

Rijden de Treinen ondersteunt na de update ook Android-tablets en het delen van storingen, vertrektijden en reizen via bijvoorbeeld mail, sms of sociale media. Ook handig is dat je doorlopende meldingen kunt inschakelen, zodat je constant op de hoogte bent van de situatie op het spoor.

Lees verder na de advertentie.

Daarmee is deze ov-app onmisbaar voor wie regelmatig met de trein reist. Rijden de Treinen toont namelijk snel actuele storingen en een reisplanner die je snel adviest geeft over de trein die je kunt nemen.

Het tabblad ‘Vertrektijden’ toont alle vertrekkende trienen van bijvoorbeeld Utrecht Centraal, maar je kunt ook een andere stad instellen door gebruik te maken van de zoekfunctie boven in beeld. Bij het kopje ‘Tijd’ zie je vervolgens in één oogopslag of en hoeveel vertraging jouw trein heeft.

Druk je op een trein, dan zie je de samenstelling ervan en welke tussenstops deze maakt. Via de instellingen (optieknop rechtsboven) pas je tot slot zaken aan als de vernieuwingsfrequentie, meldingen, favoriete treinstations en de weergave van treinnummers.

Download Rijden de Treinen

Via onderstaande link kun je Rijden de Treinen downloaden. De app is gratis, maar bevat geen in-app aankopen of reclames. De grootte en minimaal vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download: Rijden de Treinen (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu