De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Rijgedrag-app Flo geeft gebruikers korting op autoverzekering

Jarno Stinissen
15 december 2015, 11:14
1 min leestijd
Rijgedrag-app Flo geeft gebruikers korting op autoverzekering

Flo, de app die gebruikers kan helpen om hun rijgedrag te verbeteren, gaat samenwerken met verzekeraars om korting te geven op autoverzekeringen. Je privacy blijft daarbij gewaarborgd, zo beloven de  makers.

Lees verder na de advertentie.

Korting op je autoverzekering

Rijgedrag-app Flo verscheen ruim een jaar geleden voor Android en geeft tijdens het autorijden feedback op hoe de automobilist zich gedraagt in het verkeer. Door met de juiste snelheid te rijden, netjes bochten te nemen en niet te snel accelereren en remmen, verdien je punten. Na elke rit krijg je een totaalbeoordeling die inzicht geeft in je rijgedrag. Flo heeft ook een sociaal tintje, aangezien je scores kunt vergelijken met vrienden op social media.

Vanaf februari volgend jaar kan gebruik van de app ook korting op je autoverzekering opleveren. De gemiddelde ritscore die je in Flo haalt, is aan het einde van het jaar namelijk de korting op je autoverzekering. De eerste verzekeraar die meedoet met het initiatief is Whoosz. Met een gemiddelde Flo-score van 100 punten  bedraagt de korting 100 euro. Een ritscore van 78 punten levert een besparing van 78 euro op.

Flo houdt volgens de makers geen informatie bij over de locaties waar de gebruiker komt en routes die worden genomen, en ook eventuele snelheidsovertredingen worden niet doorgestuurd. Alleen de gemiddelde ritscore wordt gedeeld met  de verzekeraar, waarna die de beloning berekent.

Via onderstaande link download je de laatste versie van Flo, die sinds begin deze maand enkel met een – weliswaar gratis – account is te gebruiken. Verder is Android 4.1+ en minimaal 12MB aan vrije opslagruimte benodigd om de app te gebruiken.

Download Flo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu